Home Bots & Bullets Sarcos Defense gaat voor U.S. Air Force robotsystemen ontwikkelen met AI

Sarcos Defense gaat voor U.S. Air Force robotsystemen ontwikkelen met AI

door Pieter Werner

Sarcos Defense, een dochter van Sarcos Robotics, heeft een contract getekend met het Air Force Technology Acceleratory Program (AFWERX) om een AI-platform te ontwikkelen voor het centrum voor Rapid Innovation (CRI) bij Air Force Research Labs (AFRL).

Dit robotplatform is gebaseerd op het bovenlichaam van Guardian XO, de draagbare exoskeletrobot van Sarcos. Deze robot kan leren taken uit te voeren met mensachtige bewegingen door middel van positieve bekrachtiging en imitatie machine learning (ML) -technologieën die bekend staan ​​als Cybernetic Training for Autonomous Robots (CYTAR). Met het AI-systeem van Sarcos kunnen menselijke operators de robotsystemen van Sarcos leren om taken de eerste keer correct uit te voeren.

Menselijk lichaam

“Dit is een unieke kans om gebruik te maken van een robotsysteem dat het kinematisch equivalent is aan het menselijk lichaam, om robots te leren bewegen en taken uit te voeren in de echte wereld, op dezelfde manier als mensen”, aldus Denis Garagić, hoofdwetenschapper , geavanceerde systemen en AI bij Sarcos Robotics.

Situationeel bewustzijn

“Dit op succes gebaseerde lesgeven zal het leerproces versnellen van AI-verbeterde perceptie, redenering en besluitvormingstechnieken die momenteel worden geïmplementeerd op de platforms van Sarcos. Implementatie van een dergelijk AI-gebaseerd systeem zal autonoom situationeel bewustzijn mogelijk maken, wat de cognitieve belasting van de operator radicaal kan verminderen en tegelijkertijd de precisie drastisch kan verhogen naarmate het menselijke prestaties verbetert. ”

Gevaarlijke taken

“Net als bij onze Guardian GT-robot kan het bovenlichaam van de Guardian XO op afstand worden bediend om ingewikkelde taken uit te voeren die menselijke behendigheid vereisen, zoals lassen, slijpen, klinken en complexe montagetaken”, aldus Ben Wolff, voorzitter en CEO, Sarcos Robotics. “Door de poten van de Guardian XO te vervangen door andere typen mobiele basisvormfactoren, waaronder platforms met wielen, rupsbanden of telescopische platforms, kunnen deze systemen worden getraind en gecontroleerd om gevaarlijke en moeilijke taken uit te voeren op plaatsen waar mensen dat niet kunnen of mogen.”

De ontwikkeling van het CYTAR AI-platform moet een intuïtieve mens-machine-interface opleveren die menselijke behendigheid, instinct en reflexen gebruikt om machines te leren complexe taken uit te voeren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant