Home Bots & Bullets Knightscope en Draganfly combineren drones en beveiligingsrobots

Knightscope en Draganfly combineren drones en beveiligingsrobots

door Marco van der Hoeven

Knightscope, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in robots en AI voor beveiligingstaken, heeft een overeenkomst gesloten met Draganfly, ontwikkelaar van dronesystemen. In het kader van deze samenwerking gaan beide partijen de drone-technologie van Draganfly combineren met de autonome beveiligingsrobots van Knightscope.

Het doel van deze samenwerking is om de bestaande technologieën van Knightscope, waaronder grondrobots en stationaire noodcommunicatiesystemen, uit te breiden met luchttoezicht door drones. Deze stap is bedoeld om de huidige beveiligingsmaatregelen te verbeteren, waarbij de drones een aanvulling vormen op de bestaande systemen op de grond.

Deze geïntegreerde technologische aanpak beoogt een uitgebreider toezicht in openbare ruimtes te bieden, met als doel om de veiligheid te verhogen. Belangrijke aspecten zoals situatiebewustzijn, het detecteren van bedreigingen en snelle reactie bij noodsituaties staan centraal in deze ontwikkeling.

De plannen omvatten ook de integratie van deze technologieën in het Knightscope Security Operations Center (KSOC). Dit zal nieuwe mogelijkheden bieden voor het inzetten van drones, zoals het patrouilleren over vooraf bepaalde routes of het snel reageren op alarmen en incidenten. Deze aanpak is ontworpen om een aanvulling te zijn op de huidige operaties van de autonome grondrobots en andere veiligheidsapparatuur.

De samenwerking tussen Knightscope en Draganfly illustreert een duidelijke trend in de beveiligingssector, waarbij autonome technologieën worden samengevoegd voor steeds gedetailleerder toezicht.

Misschien vind je deze berichten ook interessant