Home Bots in Society Ook vaste commissie Digitalisering voor Eerste Kamer

Ook vaste commissie Digitalisering voor Eerste Kamer

door Marco van der Hoeven

Na de Tweede Kamer krijgt nu ook de Eerste Kamer een vaste commissie voor Digitalisering. Onlangs stemde een meerderheid van de senaat in met een voorstel daarvoor.

De Kamercommissie Digitalisering behandelt wetsvoorstellen die te maken hebben met het beleidsterrein van de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering, of haar opvolger die daar verder mee aan de slag gaat. Ook overlegt de nieuwe commissie met de vakcommissies over de behandeling van (Europese) wetgeving en andere relevante voorstellen.

Aanloop

De afgelopen jaren werd al op verschillende manieren nagedacht over het versterken van de kennis over digitalisering en artificiële intelligentie bij de Kamerleden. Dit om meer grip te krijgen op algoritmische besluitvorming bij de overheid. Zo was er een werkgroep die zich daarmee bezighield, waren er openbare deskundigenbijeenkomsten en een plenair debat in maart vorig jaar. Verder speelde bij de huidige Eerste Kamerleden de discussie over de wenselijkheid van een commissie die alleen met digitalisering bezig is.

Misschien vind je deze berichten ook interessant