Home Bots & Business Salesforce combineert Tableau met Einstein Analytics AI

Salesforce combineert Tableau met Einstein Analytics AI

door Pieter Werner

Tijdens de jaarlijkse Tableau-conferentie werd aangekondigd dat Tableau en Salesforce Einstein Analytics worden gecombineerd Tegelijkertijd zal Einstein Analytics een andere naam krijgen, namelijk Tableau CRM.

Het analyseplatform Tableau biedt onder meer gegevensverkenning en visuele analyse, waarmee gebruikers inzicht kunnen krijgen in alle gegevens. Tableau wordt ingezet voor een breed scala aan gebruiksscenario’s in de hele organisatie. Einstein Analytics levert bruikbare en AI-gestuurde analyses die native zijn ingebed in Salesforce, waardoor mensen efficiënter kunnen werken, resultaten kunnen voorspellen en tijdige aanbevelingen kunnen ontvangen, rechtstreeks binnen hun workflow.

 Aanpassen

“De gebeurtenissen van 2020 hebben de noodzaak voor bedrijven versneld om zich aan te passen aan een volledig digitale omgeving, overal ter wereld te werken en iedereen in staat te stellen sneller betere beslissingen te nemen”, aldus Adam Selipsky, President en CEO van Tableau. “Door eerder dit jaar de Tableau- en Einstein Analytics-teams samen te brengen en gebruik te maken van de kracht van het algehele Salesforce-ecosysteem, zetten we raketboosters op onze innovatie en versnellen we onze missie om mensen te helpen gegevens te zien en te begrijpen.”

Interoperabiliteit

Tableau en Einstein Analytics zullen samenkomen via een reeks productintegraties. Op de conferentie toonde Tableau de eerste van dergelijke integratie, Einstein Discovery in Tableau. Einstein Discovery helpt bedrijven datawetenschap in hun hele organisatie te democratiseren met AI-gestuurde analyses waarmee zakelijke gebruikers automatisch relevante patronen kunnen ontdekken op basis van hun data – zonder geavanceerde datamodellen te bouwen of teams van datawetenschappers te betrekken. Einstein Discovery in Tableau is gepland voor het eerste deel van 2021 en maakt real-time voorspellende modellen en aanbevelingen mogelijk op het hele Tableau-platform.

 BI

“Organisaties staan ​​te popelen om toekomstgerichte, voorspellende mogelijkheden toe te voegen aan hun BI- en analyseomgevingen, maar het enthousiasme neemt af wanneer hen wordt verteld dat hiervoor een team datawetenschappers nodig is”, zegt Doug Henschen, vice-president en hoofdanalist bij Constellation Research. “De integratie van Einstein Discovery belooft Tableau’s overstap naar machine-augmented analytics-mogelijkheden te versnellen zonder dat nieuwe vaardigheden of zelfbediening voor gewone zakelijke gebruikers nodig zijn.”

Toekomstige plannen voor afstemming omvatten:

  • Tableau native verbinden met de Einstein Analytics-datastore die zal profiteren van de prestatie-optimalisaties en native Salesforce-beveiligingsintegratie.
  • Mogelijkheden voor gegevensvoorbereiding die lezen en schrijven naar zowel Tableau als Einstein Analytics, waardoor schone en vertrouwde gegevens, klaar voor analyse, voor iedereen beschikbaar zijn.
  • Overdraagbaarheid van content tussen Tableau en Einstein Analytics om het maken van dashboards te stroomlijnen en het voor iedereen gemakkelijker te maken om er toegang toe te krijgen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant