Home Bots & Business Seegrid neemt Box Robotics over

Seegrid neemt Box Robotics over

door Pieter Werner

Seegrid Corporation, leverancier van zelfrijdende industriële voertuigen heeft Box Robotics overgenomen, een mobiele robotica-startup die high-definition kaarten, driedimensionale LiDAR en deep learning voor magazijn- en productieautomatiseringsruimte maakt. Deze acquisitie zal moeten leiden tot meer mensachtige, situationele bewustzijnstechnologie voor de Vision Guided Vehicles (VGV’s) van Seegrid.

Het in Philadelphia gevestigde Box Robotics, geleid door de voormalige Love Park Robotics-opdrachtgevers Tom Panzarella en John Spletzer, richt zich op 3D-perceptie-autonomie met mensachtig situationeel bewustzijn voor industriële robots. Deze overname versnelt de implementatie van nog geavanceerdere functionaliteit voor de voertuigen van Seegrid.

Visie

“Seegrid en Box Robotics zijn perfect afgestemd op onze missie om volledig 3D situationeel bewustzijn en voorspelbaarheid te brengen voor onze volgende generatie robots”, aldus Jim Rock, Chief Executive Officer van Seegrid. “Tom en John zijn visionaire leiders en ervaren computer vision- en robotica-ontwikkelaars die een unieke en diepgaande kennis hebben van de problemen waarmee de automatisering van materiaalbehandeling wordt geconfronteerd. Deze strategische overname geeft zowel Seegrid als onze klanten een concurrentievoordeel door te blijven zorgen voor verhoogde productiviteit en compromisloze veiligheid, en versnelt de vooruitgang van technologieën die nodig zijn om de huidige ongelooflijke vraag naar automatisering te ondersteunen. ”

Perceptie

Rock voegde eraan toe: “Zowel Tom als John zullen het Seegrid-team vervoegen. Ze zullen ons perceptie-engineeringteam leiden en zich richten op het toevoegen van best-in-class 3D situationeel bewustzijn aan Seegrid’s reeds toonaangevende 3D vision-gebaseerde navigatie. Deze inspanning zal uiteindelijk de efficiëntie en productiviteit verhogen en tegelijkertijd het toonaangevende veiligheidsrecord van Seegrid bevorderen, dat 4 miljoen mijl heeft bereikt op locaties van klanten zonder een enkel persoonlijk veiligheidsincident. ”

Productiever

“We zijn buitengewoon enthousiast om deel uit te maken van de Seegrid-familie en onze technologie naar enkele van ’s werelds grootste fabricage- en distributiemerken te brengen die al enorme opbrengsten genereren met de voertuigen van Seegrid”, aldus Tom Panzarella, medeoprichter van Box Robotics. “Deze technologie stelt de autonome voertuigen van Seegrid in staat om een ​​nog beter begrip van de wereld te krijgen, waardoor ze productiever kunnen zijn en klanten tijd en geld kunnen besparen.”

Financieringsronde

Seegrid’s overname van Box Robotics volgt op het moment dat het bedrijf vorige maand een financieringsronde van $ 52 miljoen met eigen vermogen afsloot, waardoor de totale financiering van het bedrijf op meer dan $ 150 miljoen uitkwam. Seegrid is van plan het extra kapitaal te gebruiken om de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen en het personeelsbestand te vergroten, terwijl het de beste automatiseringsoplossingen voor zijn klanten blijft leveren.

Navigatietechnologie

Seegrid leidt de categorie van automatisch geleide voertuigen (AGV) en autonome mobiele robots (AMR) door de meest robuuste, flexibele en betrouwbare technologie te combineren met software voor wagenparkbeheer en ongeëvenaarde service en ondersteuning. De eigen navigatietechnologie van het bedrijf maakt gebruik van camera’s, geavanceerde algoritmen en machine learning om in dynamische omgevingen te navigeren. De innovatieve producten van het bedrijf helpen productie-, opslag- en logistieke faciliteiten om Industrie 4.0 en automatiseringsinitiatieven voor materiaalbehandeling te realiseren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant