Home Bots & Business Auchan Retail gaat robot van Trax inzetten in supermarkt

Auchan Retail gaat robot van Trax inzetten in supermarkt

door Pieter Werner

Auchan Retail Portugal, een van de grootste supermarktketens in Europa, gaat de robots van Trax inzetten voor voorraadbeheer in 34 supermarkten en hypermarkten in Portugal. Het project gaat vandaag van start in de Auchan Alfragide hypermarkt in Lissabon.

De autonome robots van Trax, ontwikkeld in samenwerking met het Duitse robotica-bedrijf MetraLabs, zullen geleidelijk worden ingevoerd in Auchan-winkels in het hele land. De robots zullen tot drie keer per dag door de winkels gaan om foto’s te maken van alle schappen en gangpaden. Die foto’s zullen vervolgens worden geanalyseerd met behulp van Trax computervisie en Internet of Things (IoT) -technologie, en omgezet in rapporten met bruikbare statistieken en inzichten. Deze rapporten worden aangeleverd via een mobiele app om het personeel op te slaan, waardoor tekorten en foute prijzen sneller en efficiënter kunnen worden aangepakt.

Vertrouwen

Roy Moussa, SVP Commercial Retail Solutions bij Trax: “Computervisie en IoT in de detailhandel transformeren winkeloperaties in een datagedreven en wrijvingsloos proces. Het partnerschap van Trax met Auchan toont het vertrouwen aan dat wereldwijde topretailers plaatsen in ons toonaangevende portfolio van in-store uitvoeringsoplossingen, marktmeting, crowd services en analyse om ervoor te zorgen dat elke winkel productiever, winstgevender en toekomstbestendiger wordt gemaakt, vooral in deze uitdagende tijden. ”

Klantervaring

Andre Vieira, Digital Director bij Auchan Retail Portugal: “Innovatie door het zoeken naar digitale strategieën gericht op mensen en het verbeteren van de klantenservice is een van de grote voordelen van Auchan. Met de introductie van autonome robots wil Auchan de productiviteit in winkels verbeteren en de supply chain optimaliseren, waardoor werknemers zich 100% kunnen concentreren op de missie om een ​​betere klantervaring te bieden. ”

Zie ook Woodman’s Markets gaat Grocery Robots inzetten

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant