Home Bots & Business Woodman’s Markets gaat Grocery Robots inzetten

Woodman’s Markets gaat Grocery Robots inzetten

door Pieter Werner

Woodman’s Markets gaat robots van Badger Technologies inzetten in zijn supermarkten in Wisconsin en Illinois. Eind 2020 moeten ze actief zijn op alle 18 Woodman-locaties. De robots zullen de beschikbaarheid van producten controleren, prijzen verifiëren en nauwkeurige locatiegegevens leveren voor de meer dan 100.000 items op iedere locatie.

“De meeste Woodman-winkels zijn bijna zes keer zo groot als het gemiddelde van de supermarktsector”, zegt Tim Rowland, CEO van Badger Technologies. “Onze robots kunnen niet alleen plankscans in uren in plaats van dagen uitvoeren, maar ze verzamelen en verbinden cruciale gegevens met de mobiele winkel-app van Woodman om klantervaringen naar een hoger niveau te tillen.”

Nauwkeurigheid

De implementatie van autonome robots van Badger Technologies in de supermarkten van Woodman is al begonnen. Dankzij innovatieve beeldvormingshulpmiddelen en neurale netwerken kunnen de autonome robots van Badger Technologies uitverkochte artikelen detecteren met een nauwkeurigheid van meer dan 95 procent. Onjuiste en verkeerd geprijsde producten worden met meer dan 90 procent nauwkeurigheid geïdentificeerd. De autonome robots van Badger Technologies onderscheiden ook de huidige productlocaties binnen een vier meter lange sectie van gangpaden die doorgaans meer dan 30 meter lang zijn.

Digitale retailstrategie

Woodman’s vierde in 2019 zijn honderdjarig bestaan. De keten een early adopter van digitale technologie om operaties en winkelervaringen te verbeteren. “Woodman’s streeft ernaar om de meest uiteenlopende boodschappen tegen de beste prijzen te hebben, in tegenstelling tot andere superstores die alles verkopen, van fietsen tot bananen”, zegt Clint Woodman, president van Woodman’s Markets. “De robots van Badger helpen ons deze missie te vervullen met realtime zichtbaarheid van de inventaris die analyses en bruikbare gegevensinzichten oplevert om onze zakelijke beslissingen te informeren.”

Handmatige taken elimineren

De mogelijkheid om winkelbrede scans voor uitverkochte winkels en prijsconformiteit te automatiseren, zal zware handmatige taken elimineren, vooral gezien de grote vloeroppervlakte van elke winkel. Bovendien kan Woodman profiteren van kritieke trendgegevens om goederen en leveranciers met frequente voorraadproblemen beter te voorspellen en te beheren.

Samenwerken

Badger Retail InSight houdt ook de artikellocaties bij, waardoor Woodman’s dagelijkse updates in zijn mobiele winkel-app kan integreren om klanten, online orderpickers en winkelmedewerkers snel alle producten te laten vinden. Dit geautomatiseerde proces blijkt ook essentieel voor samenwerkingen met prijsafdelingen, het verbeteren van de prioriteitstelling van aanvullijsten en het beoordelen van de naleving van planogrammen. Deze oplossingen bieden retailers een robuustere ROI te midden van de versnelde verandering in het retaillandschap in 2020.

Gegevensgestuurde retailautomatisering

Tot nu toe hebben meer dan 500 Badger Technologies-robots voor het scannen, het detecteren van gevaren en het bewaken van beveiliging ongeveer 800.000 mijl afgelegd voor kruideniers over de hele wereld. Naast het automatiseren van monotone en alledaagse taken, helpen deze multifunctionele robots retailers om schappen gevuld te houden met producten die geprijsd en correct geplaatst zijn, terwijl ze ervoor zorgen dat winkelpaden en vloeren schoon en veilig zijn.

Zie ook de inzet van voorraadrobots bij Decathlon

Misschien vind je deze berichten ook interessant