Home Bots & Business AI-functionaliteit voor Microsoft Azure uitgebreid door Dynatrace

AI-functionaliteit voor Microsoft Azure uitgebreid door Dynatrace

door Pieter Werner

Dynatrace heeft zijn Software Intelligence Platform uitgebreid met functionaliteit voor het automatisch monitoren van diensten die worden ondersteund door Microsoft Azure Monitor, waarmee telemetriedata over Azure-omgevingen wordt verzameld. Door deze meetgegevens te combineren met data op het Dynatrace-platform krijgen gebruikers meer inzicht in hybride cloudomgevingen waarvan Azure deel uitmaakt.

Risico’s

“Het platform van Dynatrace is speciaal ontwikkeld voor cloudomgevingen als Microsoft Azure, gebaseerd op intelligente automatiseringsfuncties”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace. “Hoewel wij al langer inzicht op codeniveau bieden voor de gedistribueerde applicaties die in een Azure-omgeving draaien, maakt de toegevoegde functionaliteit het voor klanten mogelijk sneller en met minder risico’s services naar de cloud te migreren.”

Digitaal transformeren

“Door de digitale transformatie investeren bedrijven meer in cloudgebaseerde ontwikkelingen op basis van Microsoft Azure”, zegt Casey McGee, Vice President Global ISV Sales van Microsoft. “We zijn blij dat Dynatrace de AI-functionaliteit van het Software Intelligence Platform uitbreidt met monitoringfuncties voor alle Azure Monitor services. Automatisering en intelligentie zijn van cruciaal belang voor klanten die digitaal transformeren.”

Afwijkingen

Dynatrace voegt monitoringfuncties toe voor ruim 80 Azure Monitor services, die zowel gericht zijn op de workloads van applicaties en microservices, als infrastructuurservices. Daartoe behoren onder andere Azure HDInsight voor Apache Hadoop, Spark en Kafka, Azure Container Instances voor het eenvoudig implementeren van containers en Azure Kubernetes Service.

Gebruikservaring

De data van alle services wordt automatisch gecombineerd met de gedistribueerde monitoringdata over de gebruikerservaring die het Dynatrace-platform al verwerkt. Met de aanvullende data van Azure kunnen Dynatrace’s Smartcape en AI-engine Davis sneller afwijkingen en andere issues identificeren en prioriteren in Azure-omgevingen. Met als resultaat nauwkeurigere antwoorden die organisaties tijd, geld en resources besparen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant