Home Bots & Business Badger introduceert robotbeveiliger

Badger introduceert robotbeveiliger

door Pieter Werner

Badger Technologies heeft de Badger PatrolBot gepreseneterd. Dit is een autonome robot voor bewakingsdoeleinden. PatrolBot voert werkzaamheden van het beveiligingspersoneel uit door automatisch te controleren of ramen en deuren goed vastzitten, brandblussers en defibrillatoren correct zijn opgeslagen, en vloeren vrij zijn van puin en mogelijke gevaren. De robot kan ook reageren op een alarm in gebieden waar geen bewakingscamera’s zijn.

COVID-19

Met de autonome robot Badger PatrolBot kunnen beveiligingsbedrijven en hun klanten handmatige beveiligingscontroles automatiseren. Dit is volgens de fabrikant vooral relevant nu beveiligingsbedrijven volgens de COVID-19-maatregelen moeten werken, zoals het houden van sociale afstand, het nemen van temperaturen en het uitvoeren van welzijnscontroles voor werknemers.

Gegevens

“De autonome PatrolBot-robot is een ‘personeelsvermenigvuldiger’ die continu patrouilleert in winkels, magazijnen en kantoorgebouwen. Dat kan 12 uur op één enkele lading”, zegt Tim Rowland, CEO van Badger Technologies. “Onze robots automatiseren de meest alledaagse inspecties en delen realtime gegevens, waardoor beveiligingsbedrijven hun serviceaanbod kunnen uitbreiden, de dekking van diensten kunnen uitbreiden en de operationele kosten kunnen verlagen.”

Personeelsbeheer

Als onderdeel van een totale beveiligingsoplossing werkt Badger Technologies samen met gevestigde leveranciers van platforms voor personeelsbeheer om naadloze integratie met beveiligingsactiviteiten te garanderen. De eerste partner in dit groeiende ecosysteem is TrackTik Software Inc., gevestigd in Montreal, een marktleidende innovator in cloudgebaseerd beheer van beveiligingspersoneel dat zich richt op het maximaliseren van operationele efficiëntie.

API’s

De bedrijven ontwikkelen Application Programming Interfaces (API’s), waardoor de autonome robot PatrolBot de cloudgebaseerde software van TrackTik kan gebruiken om de tourplanning van bewakers, realtime logboekregistratie van checkpoints, incidentrapportage, GPS-tracking, berichten en waarschuwingen te stroomlijnen.

Strategisch

“TrackTik Software blij met de samenwerking met Badger Technologies bij het gebruik van robotica om de activiteiten van beveiligers te transformeren”, zegt Simon Ferragne, CEO van TrackTik Software. “Ons strategisch partnerschap zal klanten helpen meer waarde te halen uit hun beveiligingsinvesteringen en hen in staat stellen meer niet-traditionele beveiligingsrollen op zich te nemen in een postpandemische wereld.”

Videofeed

Uitgerust met streaming videocamera’s, laat de autonome robot PatrolBot het personeel van het commandocentrum de exacte locatie van de robot bekijken en toegang krijgen tot een live videofeed. Bovendien zijn camera’s met vaste positie geprogrammeerd om foto’s te maken van deuren, ramen, brandblussers en eventuele blokkades tijdens de patrouille-tour van de robot. Indien nodig kan een robot automatisch zijn routes aanpassen om obstakels te vermijden terwijl hij inspectietaken veilig rond mensen uitvoert. Bruikbare gegevens en analyses bieden essentiële inzichten voor het verbeteren van de dienstverlening en het verlagen van de kosten.

AI

Badger Technologies werkt ook aan het versnellen van de integratie van zijn Software Development Kit (SDK) met andere toonaangevende beveiligingssoftware voor personeelsbeheer en klantspecifieke beveiligingsoplossingen.

Als het nieuwste aanbod van Badger Technologies maakt de autonome robot PatrolBot gebruik van AI en machine learning om bruikbare bedrijfsinzichten te produceren om de Service Level Agreements (SLA’s) van de beveiligingsbeambte te verbeteren en te voldoen aan de groeiende nalevingsvereisten. Deze nieuwste robot sluit zich aan bij de retailrobots van Badger Technologies, die meer dan 500.000 mijlen veilig hebben afgelegd naast werknemers en klanten in meer dan 500 supermarkten in de Verenigde Staten en Australië.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant