Home Bots & Business Virtual WaiTalk: Het F-woord: Future, Female, Funding

Virtual WaiTalk: Het F-woord: Future, Female, Funding

door Gastauteur

Donderdag organiseert Women in AI weer een virtuele editie van WaiTalk rond financiering en vrouwelijke ondernemers. Aangezien de helft van de planeet vrouw is, zou je een redelijk gelijkmatige verdeling van de financiering aan vrouwelijke oprichters verwachten. Ondanks dat de fondsenwerving een recordhoogte bereikt (ondanks COVID), ontvangen vrouwelijke oprichters jaarlijks ongeveer 2-3% VC-financiering, volgens PitchBook. De ironie hier is dat talloze rapporten en statistieken aantonen dat bedrijven met meer vrouwelijk leiderschap en genderdiversiteit voor betere innovatie zorgen, de productiviteit verhogen en de financiële resultaten verbeteren. Er klopt dus niets.

Meer dan ooit dringen vrouwen aan op verandering in alle sectoren, worden actiever en actiever in investeringsrollen en hebben een uitgesproken bereidheid om te investeren in vrouwenbedrijven. Initiatieven zoals het WaiACCELERATE-programma van Women in AI helpen de genderkloof te overbruggen en de vertegenwoordiging van vrouwen te vergroten, evenals het aantal door vrouwen geleide startups op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Dit webinar wordt mogelijk gemaakt door Oracle voor startups. Ga met ons mee op 2 juli terwijl we het probleem vanuit alle hoeken uitpakken, inclusief hoe de pandemie er invloed op heeft.

Het panel:

  • Maren Bannon, medeoprichter en partner, januari VC (voorheen bekend als Jane VC)

Maren Bannon is een ingenieur die ondernemer is geworden en een enorm probleem en inefficiëntie in de markt zag: het technische ecosysteem wordt steeds diverser en meer gedistribueerd, maar door het netwerkgestuurde karakter van VC mist het veel enorme kansen. Maren besloot om januari Ventures (voorheen bekend als Jane VC) mede op te richten omdat ze gelooft in een ecosysteem voor gelijke kansen. Onder haar leiding investeert January Ventures vroegtijdig en opent deuren voor de visionaire oprichters van de toekomst. Eerder was ze CEO en mede-oprichter van LittleLane. Haar operationele ervaring omvat ook leiderschapsrollen bij startups in gezondheidstechnologie en het leiden van consumentenmarketing voor een product van $ 1 miljard bij Genentech. Ze is een medewerker bij Forbes, een adviseur bij Pearachute en een mentor bij Stanford StartX.

  • Janneke Niessen, medeoprichter van CapitalT

Janneke Niessen is een seriële ondernemer, angel-investeerder, bestuurslid en mentor voor startups en mede-oprichter van CapitalT, een durfkapitaalfonds dat investeert in technologiebedrijven die eigen technologie gebruiken om ondernemende teams te evalueren. Ze is mede-initiatiefnemer van InspiringFifty, een initiatief dat de diversiteit in technologie wil vergroten door vrouwelijke rolmodellen zichtbaarder te maken. Janneke is lid van de raad van toezicht van UNICEF, bestuurslid van Codam, adviserend bestuurslid van FutureNL, lid van de investeringscommissie van Innovation Quarter en de raad van toezicht van NPEX. Janneke werd uitgeroepen tot EY Ondernemer van het Jaar 2014. In 2019 werd ze erkend als Harper’s Bazaar Woman of the Year.

  • Renée Cummings, oprichter en CEO, Urban AI, en Women in AI Ethics Lead (East Coast, VS)

Renée Cummings, is criminoloog, crimineel psycholoog, AI-ethicus en AI-strateeg. Ze is ook een gemeenschapswetenschapper aan de Columbia University. Ze pleit voor meer diverse, rechtvaardige en inclusieve AI en staat aan de frontlinie van ethische AI, vecht vooringenomenheid, discriminatie en onrechtvaardigheid en genereert realtime reacties op veel van de onbedoelde gevolgen van algoritmen. Renée is gespecialiseerd in AI voor sociaal goed, op justitie gericht AI-ontwerp, sociale rechtvaardigheid in AI-beleid en -bestuur en het gebruik van AI om levens te redden. Ze zet zich in om AI te gebruiken om gemeenschappen te versterken en te transformeren; overheden en organisaties helpen navigeren door het AI-landschap en toekomstige AI-leiders ontwikkelen.

  • Jenny Griffiths, oprichter en CEO van Snap Vision

Jenny Griffiths is een bekroonde technologieondernemer en Computer Vision-ingenieur. Ze richtte in 2011 haar bedrijf Snap Vision op, dat als eerste ter wereld visueel zoeken bood aan moderetailers en uitgevers op zowel mobiel als internet. Omdat Jenny zo vroeg in het traject van de ontwikkeling en commercialisering van de hedendaagse AI-markt is, is zij niet alleen toonaangevend op het gebied van AI en computervisie, maar ook in het innoveren en het stimuleren van markten om nieuwe innovaties te adopteren. Haar werk heeft ertoe geleid dat ze verschillende prijzen heeft gewonnen, van de Royal Academy of Engineering’s Zilveren medaille voor persoonlijke bijdragen aan de Britse techniek tot het behalen van een MBE voor Services to Innovation op 27-jarige leeftijd. Dit jaar werd ze genoemd als een van Forbes Magazine’s Top 50 Women in Tech in de wereld.

  • Eve Logunova, Ambassadeur bij Women in AI Nederland, Country Lead voor Nederland en Diversity & Inclusion Ambassador bij InspiredMinds! / Wereldtop AI

Eve (Evgenia) Logunova staat in de wereldwijde AI & Tech-kringen bekend als Women in AI Ambassador (Nederland) en Diversity & Inclusion activist. Eve werkt al meer dan 15 jaar op het gebied van innovatie en ondersteunt de AI en digitale transformatie bij zowel bedrijven als startups. Ze is een grote fan van het toevoegen van een menselijke stem aan Data, Artificial Intelligence, Cloud en Internet of Things, en gelooft sterk in de kracht van gelijkheid. Naast haar rol bij Women in AI is Eve zelf een ondernemer en een actief lid van de wereldwijde startup-community die nauw samenwerkt met startup-oprichters als consultant en mentor. Ze is vaak te zien als moderator van wereldwijde en lokale evenementen, waaronder World Summit AI, Intelligent Health AI en Data Natives. In 2019 is Eve het WaiACCELERATE-programma gestart om de genderkloof in het startup-ecosysteem te overbruggen. Er zijn nu 33 vrouwelijke innovators van over de hele wereld die deelnemen aan WaiACCELERATE om hun eigen ondernemingen op te bouwen op het gebied van AI, Data Science & Machine Learning.

  • Amy Sorrells, directeur Global Communications, Oracle voor startups (moderator)

Amy Sorrells is een communicatieprofessional met meer dan 20 jaar ervaring in marketingcommunicatie, contentcreatie, public relations en mediarelaties in tal van industrieën, waaronder technologie, media, gezondheidszorg en sport. Momenteel leidt ze wereldwijde communicatie voor Oracle for Startups, Oracle’s programma voor ondernemers en innovatoren, en houdt toezicht op strategische communicatie. Ze kwam in mei 2012 bij Oracle, als onderdeel van een overname van technologie-startup Vitrue. Voordat ze bij Oracle kwam, was ze al lang communicatieadviseur en werkte ze samen met tal van media- en technologiecliënten. Sorrells werkte ook voor Fox Cable Networks, CNN, Turner Sports en USA Track & Field.

Inschrijven kan hier

Misschien vind je deze berichten ook interessant