Home Bots & Business UiPath enige RPA-leverancier in CNBC Disruptor 50

UiPath enige RPA-leverancier in CNBC Disruptor 50

door Pieter Werner

UiPath is opgenomen in de CNBC Disruptor 50. Dit is een jaarlijkse lijst van vooruitstrevende en ambitieuze bedrijven in diverse branches waarvan innovaties de wereld veranderen. Eerder werd het softwarebedrijf door FT America genoemd als snelst groeiende technologiebedrijf in Amerika. Het was tevens het snelst groeiende bedrijf in Noord-Amerika op de Deloitte Technology Fast 500 van 2019.

UiPath is uitgegroeid tot het meest gebruikte RPA-platform voor bedrijven en kent een ongeëvenaarde groei onder softwarebedrijven. De software van het bedrijf maakt het snelle ontwerp en de implementatie mogelijk van softwarerobots, eigenlijk digitale werknemers, die repetitieve processen perfect nabootsen en uitvoeren, waardoor de bedrijfsproductiviteit wordt verhoogd, de compliance wordt gegarandeerd en de klantenservice wordt verbeterd voor zowel backoffice- als frontoffice-activiteiten.

Klanten

In februari kondigde UiPath aan dat het december 2019 heeft afgesloten met $ 360 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR). In juli 2018 kondigde het bedrijf aan dat het $ 100 miljoen aan ARR had overschreden. Klanten zijn onder meer Uber, Pandora, Equifax, HP, McDonald’s, het Amerikaanse ministerie van landbouw en Virgin Media. Het heeft een bloeiende gemeenschap van bijna 750.000 RPA-ontwikkelaars over de hele wereld opgebouwd, Met zijn online onderwijsplatform, de UiPath Academic Alliance, levert het bedrijf ook curricula en volledig functionele RPA-software op ondernemingsniveau aan bijna 400 instellingen in 33 landen.

Samenwerken

“Automatisering helpt organisaties sneller en flexibeler te worden in het licht van de toegenomen vraag en snel veranderende omgevingen, wat bewijst dat als we samenwerken, we ons kunnen aanpassen aan buitengewone omstandigheden. Door hun personeelsbestand uit te breiden met softwarerobots, versnellen bedrijfsleiders over de hele wereld snel de digitale transformatie van hun hele bedrijf en maken ze werknemers vrij om tijd te besteden aan effectiever werk, ”zegt Daniel Dines, mede-oprichter en CEO van UiPath.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant