Home Bots & Business Deep Learning in beveiligingscamera’s

Deep Learning in beveiligingscamera’s

door Pieter Werner

Panasonic gaat samenwerken met het softwarebedrijf A.I. Tech om zijn i-PRO beveiligingscamera’s te voorzien van AI-mogelijkheden en intelligente toepassingen, om zakelijke oplossingen te kunnen aanbieden die gebaseerd zijn op deep learning. Vele daarvan zullen toegepast kunnen worden in de huidige COVID-19-context.

De deep learning-toepassingen draaien direct op de camera’s zelf, waardoor er geen extra servers nodig zijn voor de analytische berekeningen, terwijl de nauwkeurigheid op hetzelfde hoge niveau blijft. De voordelen van de integratie zijn onder andere lagere totale kosten (TCO) van de beveiligingsinfrastructuur, evenals een snellere verwerking en meer directe alarmen, meldingen of informatie uit de applicaties.

Deep AI

Een aantal van de deep AI-toepassingen kan in de huidige pandemie worden gebruikt om de social distancing, bezettingsgraden en het dragen van gezichtsmaskers te monitoren. Andere toepassingen kunnen weer worden gebruikt door retailers om de klantervaring te verbeteren, in slimme steden voor verkeersmonitoring en slim parkeren, en door evenementenorganisatoren en transporthubs om de veiligheid te bewaken en te waarborgen.

Vandalismebestendig

De AI-toepassingen zijn volledig geïntegreerd in de onlangs geïntroduceerde Panasonic i-PRO X-serie camera’s met AI-engine, die in totaal zes nieuwe modellen omvat: de 5MP-resolutiecamera’s kwamen in juli op de markt en de 4K-resolutiecamera’s worden in november geïntroduceerd. Alle camera’s zijn verkrijgbaar met vandalismebestendige koepel- of doosconfiguraties voor binnen en buiten.

Beveiliging

“Deze combinatie van AI-informatie en onze flexibele en aanpasbare camera’s luidt een nieuwe generatie in van voorspellende bedrijfs- en beveiligingstoepassingen die onze klanten zullen helpen proactiever te worden in hun dagelijkse activiteiten”, aldus Gerard Figols, Europees hoofd van de Panasonic Security Business Unit. “Nu de Panasonic i-PRO beveiligingscamera’s openstaan als platform voor derden om hun eigen ideeën te ontwikkelen, betreden we een nieuw tijdperk van intelligente toepassingen.”

AI-engine

Alessia Saggese, Sales & Marketing Director bij A.I. Tech, voegt hieraan toe: “Voor het eerst stelt deze samenwerking klanten in staat om de voordelen van al onze deep learning gebaseerde toepassingen te benutten door gebruik te maken van de ongelofelijke kracht van de AI-engine in de Panasonic i-PRO-camera’s. Het is een fantastische kans om de beveiligingshardware aan te passen aan de specifieke behoeften van een bedrijf of gemeenschap.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant