Home Bots & Business Spot nu ook te koop in Europa

Spot nu ook te koop in Europa

door Marco van der Hoeven

Spot, de bekende vierbenige robot van Boston Dynamics, is nu ook te koop in Europa. Eerder al was de commerciële verkoop van Spot gestart in de Verenigde Staten, volgend op een succesvol Early Adopter-programma waarbij een aantal bedrijven in zowel Europa als Noord-Amerika de robot in hun activiteiten hebben geïntegreerd.

Sinds de introductie in september 2019 hebben een aantal binnenlandse en internationale bedrijven Spot gehuurd en de technologie geïntegreerd in hun bedrijfsactiviteiten. De vraag naar de robot is enorm gestegen met toenemende verzoeken uit Europese landen na de commerciële verkoop van Spot in de VS in juni. Voorbeelden van toepassingen waarbij Spot is gebruikt in Europa zijn:

  • Het internationaal bekende architectenbureau Foster + Partners gebruikte Spot om realtime bouwmonitoring van hun Battersea Power Station-project in Londen mogelijk te maken.
  • Merck KGaA, Darmstadt, Duitsland, schakelde Spot in om de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun industriële activiteiten te verbeteren door middel van teledetectie en inspectie van een thermische uitlaatbehandelingsinstallatie.
  • Kvaerner Stord gebruikte Spot om geautomatiseerde tracking en beheer van 100.000 activa te testen bij het onderzoeken van zijn 200.000 vierkante meter grote scheepswerf door middel van visuele asset tracking-technologie, computervisie en 360 ° -beelden.

Gevaarlijke omgevingen

Spot is ontworpen om te gaan waar andere robots niet kunnen gaan en om een ​​groot aantal taken uit te voeren. Spot kan worden gebruikt om documentatie van bouwvoortgang te automatiseren, afgelegen of gevaarlijke omgevingen te bewaken en situatiebewustzijn te bieden in afgelegen omgevingen. De robot kan opnieuw worden geconfigureerd voor verschillende gebruikssituaties, met een modulair platform dat kan worden aangepast. De Spot kan worden uitgerust met een aantal accessoires die bekend staan ​​als payloads om de efficiëntie te verhogen en de veiligheidsrisico’s op de werkplek aanzienlijk te verminderen.

Bewustwording

Het aanbod van payloads van Boston Dynamics omvat camera’s om meer bewustwording en inspectiemogelijkheden toe te voegen, extra poorten voor eenvoudige integratie van payloads van derden, computers die kunnen worden geprogrammeerd om on-board analyse van gegevensverzameling uit te voeren, en LIDAR om de perceptie van het basissysteem uit te breiden en de autonomie te vergroten . Hoewel de robot wordt geleverd met een standaardgarantie van een jaar, kunnen gebruikers ervoor kiezen om Spot CARE aan hun aankoop toe te voegen voor uitgebreide dekking, versnelde reparatieservices en gratis hardware-upgrades.

Netwerk

“Het uitgebreide verkoopgebied van Boston Dynamics weerspiegelt zowel een groeiende vraag naar de flexibele, veelzijdige technologie van Spot als een groeiend partnernetwerk binnen Europa en Noord-Amerika”, aldus Robert Playter, CEO van Boston Dynamics. “Dit netwerk is een cruciaal onderdeel om de behoeften van onze klanten en wisselende toepassingen van Spot goed te ondersteunen. Terwijl we ons verkoopgebied uitbreiden, kijken we ernaar uit om met klanten over de hele wereld samen te werken om hen te helpen Spot in hun activiteiten te integreren om de efficiëntie en veiligheid te vergroten en het menselijk werk te vergroten voor een positief voordeel. ”

EU-richtlijnen

Boston Dynamics blijft samenwerken met een aantal gevestigde partners in Canada en de Europese regio die aanvullende technologie leveren om aan de verschillende behoeften van klanten te voldoen. Een groeiende lijst van software- en integratiepartners zoals Cognite, Energy Robotics, Clearpath Robotics en Reply breiden de mogelijkheden van Spot uit in verschillende omgevingen, waaronder energieopwekkingsinstallaties, ontmantelde nucleaire sites, fabrieksvloeren, bouwplaatsen en onderzoekslaboratoria. Dit uitgebreide verkoopgebied wordt geleverd met Spot die het CE-markeringsproces voltooit voor het beoordelen van de verplichte conformiteit met EU-richtlijnen voor machines, EMC en radioapparatuur die industriële apparatuur reguleren die wordt verkocht binnen de Europese Economische Ruimte (EER).

Nuttig gebruik

Spot is bedoeld voor commercieel en industrieel gebruik en is alleen te koop in de Verenigde Staten, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Boston Dynamics verbiedt de verkoop van de robot aan landen die onderhevig zijn aan ITAR- of exportcontrolebeperkingen door de Verenigde Staten. Spot blijft beschikbaar voor lease aan klanten in andere internationale markten via het Early Adopter-programma. Alle bestellingen zijn onderhevig aan de verkoopvoorwaarden van Boston Dynamics, die het nuttige gebruik van zijn robots vereisen. Ga voor meer informatie over Spot naar www.bostondynamics.com/spot.

Misschien vind je deze berichten ook interessant