Home Bots & Business RPA scoort in Forbes Cloud 100

RPA scoort in Forbes Cloud 100

door Pieter Werner

RPA-leverancier UiPath neemt voor de tweede keer op rij de derde positie in op de Forbes Cloud 100. Dit is de ranglijst van de 100 beste private cloudbedrijven ter wereld, jaarlijks gepubliceerd door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures. Onlangs nog meldde UiPath een zeer succesvolle nieuwe financieringsronde van 225 miljoen dollar.

“Automatisering helpt organisaties en individuen om sneller en wendbaarder te worden in het licht van de toegenomen vraag en snel veranderende omgevingen, wat bewijst dat we ons kunnen aanpassen aan en gedijen in buitengewone omstandigheden als we samenwerken. Door het personeelsbestand uit te breiden met softwarerobots, versnellen bedrijfsleiders over de hele wereld snel de digitale transformatie van hun ondernemingen en maken ze werknemers vrij om tijd te besteden aan meer impactvol werk ”, aldus Daniel Dines, medeoprichter en CEO van UiPath.

Honderden cloud start-ups

Als onderdeel van het rigoureuze selectieproces voor de Forbes 2020 Cloud 100, ontving Bessemer Venture Partners inzendingen van honderden cloud-startups van over de hele wereld. Het Cloud 100 Judging Panel, bestaande uit CEO’s van publieke cloudbedrijven, selecteerde, scoorde en rangschikte de top 100 private cloud-bedrijven op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte waardering (30%), operationele statistieken (20%) ), en mensen & cultuur (15%).

Groei

UiPath is het meest gebruikte RPA-platform voor ondernemingen geworden en kent een ongeëvenaarde groei bij softwarebedrijven. De software van het bedrijf maakt het snel ontwerpen en implementeren van softwarerobots mogelijk, ook wel bekend als digitale werknemers, die perfect repetitieve processen nabootsen en uitvoeren, de bedrijfsproductiviteit verhogen, naleving garanderen en de klantenservice verbeteren in zowel de backoffice als de frontoffice. Of het nu on-premise of in de cloud is, UiPath-klanten krijgen flexibele implementatie-opties die het meest geschikt zijn voor hun organisatie. In juli kondigde UiPath aan dat het meer dan $ 400 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) had overschreden, waardoor het een van de snelstgroeiende bedrijfssoftwarebedrijven ter wereld is.

750.000 ontwikkelaars

Het bedrijf zet zich ook in voor opleiding, bijscholing en herscholing van alle generaties werknemers. Het heeft een bloeiende gemeenschap van bijna 750.000 RPA-ontwikkelaars over de hele wereld gekweekt, die allemaal profiteren van de bedrijfsfilosofie om RPA te democratiseren door de software gemakkelijk online beschikbaar te maken en door zelfgeleide, geavanceerde training en certificering aan te bieden via de UiPath Academy. Met zijn online onderwijsplatform, de UiPath Academic Alliance, levert het bedrijf ook curricula en volledig functionele RPA-software op bedrijfsniveau aan meer dan 400 instellingen in 33 landen.

AI

Deze nieuwste erkenning komt op de hielen van de naam van UiPath, zowel naar de CNBC Disruptor 50, een jaarlijkse lijst van vooruitstrevende en ambitieuze privébedrijven waarvan de innovaties de wereld veranderen, als naar de Forbes AI 50, een lijst van particuliere, in de VS gevestigde bedrijven die AI op zinvolle, bedrijfsgerichte manieren gebruiken. Eerder dit jaar werd UiPath erkend als het snelst groeiende technologiebedrijf in Amerika volgens FT Americas ’Fastest Growing Companies 2020.

Misschien vind je deze berichten ook interessant