Home Bots & Business 225 miljoen dollar funding voor UiPath

225 miljoen dollar funding voor UiPath

door Marco van der Hoeven

UiPath, leverancier van Robotic Process Automation (RPA)-software, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Series E-investeringsronde heeft afgesloten, waarmee $ 225 miljoen is binnengehaald bij een waardering van $ 10,2 miljard. Met meer dan $ 400 miljoen omzet is UiPath een van de snelstgroeiende enterprise-softwarebedrijven.

Forrester Research zegt over de RPA-markt: “Nu we uit de crisis komen, zullen bedrijven automatisering gaan gebruiken als een manier om de risico’s die toekomstige crises met zich meebrengen voor het aanbod en de productiviteit van menselijke werknemers te verminderen.”

UiPath wil deze financiering gebruiken om nog meer te investeren investeringen in onderzoek en ontwikkeling. UiPath heeft in mei 2020 de beschikbaarheid van zijn end-to-end hyperautomatieplatform aangekondigd en wil zijn gebruikers te helpen een betere klantervaring te bieden door werknemers te laten profiteren van softwarerobots.

Ambities

Daniel Dines, mede-oprichter en CEO van UiPath, zegt hierover: “Deze financiering stelt ons in staat om onze platformambities te versnellen om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen en de geweldige kans te schalen om automatisering te brengen aan een miljard burgerontwikkelaars – waardoor elk bedrijf eindelijk een softwarebedrijf wordt. We zullen ons marktleidende platform verder ontwikkelen en onze investeringen in AI-gedreven innovatie en uitgebreid cloudaanbod blijven verdiepen. COVID-19 heeft de kritische behoefte aan automatisering verhoogd om uitdagingen aan te gaan en waarde te creëren in dagen en weken, niet in maanden en jaren. We doen er alles aan om harder te werken om onze klanten te helpen evolueren, transformeren en snel slagen in het nieuwe normaal.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant