Home Bots & Business ‘Een robot voor iedereen’: end-to-end hyperautomation-platform gelanceerd door UiPath

‘Een robot voor iedereen’: end-to-end hyperautomation-platform gelanceerd door UiPath

door Pieter Werner

UiPath heeft de visie ‘een robot voor iedereen’. Vanuit deze filosofie lanceert UiPath het end-to-end hyperautomation platform dat eerder al werd onthuld tijdens FORWARD III in oktober 2019.  Dit nieuwe platform ondersteunt elke fase van automatisering en maakt het voor iedere organisatie mogelijk om robots direct te beheren vanuit de UiPath Automation Cloud. UiPath brengt hiermee automatisering binnen bereik van elke medewerker. Mensen kunnen nu zowel een bijdrage leveren aan de automatisering van hun werkplek als zelf de voordelen plukken van de dagelijkse samenwerking met robots.

’Het hyperautomation platform van UiPath is essentieel voor organisaties die automatisering snel en efficiënt willen kunnen schalen, op basis van de benadering ‘Automation First’. Dit kan de digitale transformatie van bedrijven versnellen doordat iedereen – van RPA-developers en -testers tot Citizen Developers en zakelijke gebruikers– automatisering centraal stelt in zijn denken en doen. Door deze mindset komen de nieuwe mogelijkheden van het platform volledig tot hun recht. Process discovery tools en crowdsourcing om te bepalen wat te automatiseren, of artificial intelligence (AI) zoals document understanding en geavanceerde analyses om de zakelijke impact van automatisering te meten. Dit alles maakt geavanceerdere automatisering mogelijk.

Kansen

“Business leiders willen nu de kansen van digitalisering grijpen. De inzet van softwarerobots is hiervan een essentieel onderdeel, want het vergroot virtueel hun personeelsbestand en laat medewerkers focussen op werk met toegevoegde waarde. De virtuele medewerkeers creëren miljoenen uren aan digitale capaciteit, genereren snel productiviteitswinst voor elke werknemer en resulteren uiteindelijk in betere klantervaringen. Dit is dus een win-win situatie voor de gehele organisatie. “We schatten dat onze klanten voor iedere dollar die zij investeren in UiPath-technologie vijftien dollar of meer terugverdienen in hun eerste jaar,” zegt Maurits Houck, Regional VP BeNeLux bij UiPath.

Vertrouwen

“Onze technologie is laagdrempelig, want gemakkelijk in te voeren, en maakt het mogelijk om iedereen binnen een organisatie met softwarerobots samen te laten werken. En, door meer medewerkers bij ‘digitalisering door automatisering’ te betrekken kan elke organisatie breder denken en kan hun Automation Center of Excellence vol vertrouwen – gesteund door de hele organisatie –procesautomatisering schalen. Zo wordt ‘een robot voor iedereen’ werkelijkheid”.

Miljoenen uren

Een de grootste professionele dienstverleners ter wereld heeft deze visie van ‘een robot voor iedereen’ omarmd en ondertussen meer dan 55.000 werknemers opgeleid in UiPath RPA-technologie. De werknemers kunnen zo inzichten van wereldklasse leveren aan hun klanten. Door gebruik te maken van een citizen-led aanpak, met medewerkers die het dichtst bij processen staan die hun eigen automatisering bouwen, heeft dit initiatief ondertussen al enkele miljoenen personeels-uren bespaard en een jaarlijkse besparing van meer dan een half miljard dollar opgeleverd.

UiPath levert een écht end-to-end hyperautomatiseringsplatform dat de belangrijkste RPA-mogelijkheden voor het bouwen, beheren en uitvoeren van robots combineert. De nieuwe mogelijkheden zijn:

Gebruik van AI om back-endsystemen en toepassingslogboeken te analyseren. De UiPath Process Mining technologie (voorheen ProcessGold) creëert visualisaties van bedrijfsprocessen, afwijkingen, en de kansen voor automatiseringen met de meeste impact. Met een holistisch overzicht van bedrijfsprocessen en zichtbaar maken hoe robots en mensen samenwerken, is process mining voor organisaties een datagedreven aanpak om processen te ontdekken en continu te verbeteren.

Snelle en nauwkeurige verwerking van documentgegevens om te kunnen concurreren in een veranderend digitaal tijdperk. UiPath Document Understanding AI geeft gebruikers end-to-end documentverwerking door gegevens uit verschillende documenten te extraheren en te interpreteren. De tool werkt met een breed scala aan documenten, van gestructureerde tot ongestructureerde documenten, herkent verschillende objecten zoals handschrift of selectievakjes en kan verschillende bestandsformaten gebruiken.

Maak van alle medewerkers Citizen Developers door hun eigen taken te automatiseren. UiPath StudioX is het automatiseringsontwerpcanvas voor zakelijke gebruikers. StudioX is het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met klanten gebouwd en stelt een nog breder scala aan vakexperts in staat om hun werk snel te automatiseren zonder dat er ontwikkelaars of codering nodig zijn.

Krijg meer controle en flexibiliteit over attended robots met nieuwe gebruikersinterface. UiPath Assistant biedt meer efficiëntie en flexibiliteit door gebruikers in staat te stellen reminders te plannen voor het uitvoeren van attended automatiseringen. Processen in de achtergrond stellen de attended robots in staat om gelijktijdig meerdere automatiseringen uit te voeren die Bijvoorbeeld gebeurtenissen kunnen controleren of taken kunnen verwerken. Dit verhoogt de productiviteit van medewerkers en zorgt voor een snel rendement op automatiserings-investeringen.

Centraliseer automatiseringsinitiatieven en vergroot de betrokkenheid van medewerkers. UiPath Automation Hub betrekt elke medewerker bij het ontdekken van automatiserings-mogelijkheden. Automation hub introduceert een gamification – of crowdsourcing – functie, ideaal voor het Robotic Operations Centers of Excellence (ROCE). Elke werknemer wordt erbij betrokken en raakt gemotiveerd om ideeën voor automatiseringen aan te brengen. Hierdoor creëert het ROCE actief een pijplijn van robots om werknemers te bevrijden van alledaagse taken, overal in een onderneming.

Toepassen van AI om te analyseren hoe mensen werken. UiPathTask Mining (voorheen Explorer Enterprise), maakt het voor automatiseringsteams mogelijk om met een wetenschappelijke onderbouwde aanpak de processen vast te leggen, te analyseren en te prioriteren die op elke afdeling worden uitgevoerd.

Werkstromen

UiPath AI Fabric overbrugt de kloof tussen RPA en data science-teams en helpt ondernemingen complexere en cognitieve processen te automatiseren. Nieuw in deze release is “Model Retraining”, dat uitzonderingen en correcties toestaat om de modellen in de loop der tijd beter te maken. Dus hoe meer AI Fabric wordt gebruikt, hoe beter het zal werken – met robots die steeds zelfstandiger hun werk doen..

De UiPath Automation Cloud biedt een nieuwe implementatieoptie die snelle automatisering, eenvoudige schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en minder IT-infrastructuurvereisten mogelijk maakt, allemaal met ondersteuning op bedrijfsniveau. Het SaaS-model is een aanvulling op de on-premises, private en public cloud-implementatieopties van UiPath.

“De UiPath Automation Cloud is fenomenaal voor de invoering van een Intelligent Automation Practice binnen Chipotle MexicanGrill,” zei Colin McGuire, vice-president van Corporate Systems bij Chipotle Mexican Grill. “We hadden tot twee weken begroot voor de initiële infrastructuurinstallatie en -configuratie; het werd echter voltooid binnen één dag. De UiPath Automation Cloud sluit niet alleen aan bij de doelstellingen van Chipotle om meer cloudgericht te zijn, maar heeft ons ook het vertrouwen gegeven dat we snel, zinvolle automatiseringen in de hele organisatie kunnen bouwen, implementeren en schalen.”

UiPath Automation Cloud geeft organisaties van elke omvang een snelle start van hun RPA-traject door het gemakkelijk te maken om automatisering in hun activiteiten te implementeren en veilig te beheren zonder het gedoe of de extra kosten van een IT-infrastructuur. Dit is een ideale oplossing voor bedrijven die hun investeringen willen richten op automatisering, niet op infrastructuur. Met Automation Cloud kunnen organisaties direct beginnen met het automatiseren van een aantal processen en vervolgens snel schalen naar honderden processen zonder extra IT of resources. Het is ook bekroond met een ISO 27001 certificering, een algemeen erkende internationale standaard voor information security management systemen.

“Aangezien de toepassing van RPA overkoepelend over businessfuncties plaatsvindt, dringen organisaties aan op nieuwe mogelijkheden om het gebruik van softwarerobots uit te breiden,m alle werknemers in alle rollen te ondersteunen. Bovendien begint men verder te kijken dan pure automatisering om softwarerobots te gebruiken als digitale assistenten,” aldus Maureen Fleming, program vice president van ’het Intelligent Process Automation-onderzoek van IDC. “Het gemakkelijker maken om robots te plannen en te bouwen, mens-machine interfaces te creëren om te communiceren met hun robots, AI te gebruiken voor automatisering en om te helpen met besluitvorming, en het meten van de prestaties van de opkomende digitale medewerkers hoort allemaal bij de uitgebreide mogelijkheden van RPA.”

Sneller

“Het UiPath-platform voor hyperautomatisering helpt organisaties over de hele wereld sneller en wendbaarder te worden bij een toegenomen vraag en snel veranderende omgevingen. Dit bewijst dat we ons kunnen aanpassen aan buitengewone omstandigheden als we samenwerken,” aldus Daniel Dines, mede-oprichter en CEO van UiPath. “Zodra deze crisis stabiliseert, zullen stafmedewerkers de omzet zo snel mogelijk omhoog moeten brengen. Tegelijkertijd moeten ze hun bedrijf opnieuw uitvinden en hervormen om waarde en veerkracht op lange termijn te creëren. Automatisering heeft zijn transformerend vermogen bewezen en zal een centrale rol spelen in beide stadia van het herstel.”

Live event

Op woensdag 13 mei om 16 uur zullen UiPath executives tijdens een online live-evenement de nieuwe mogelijkheden van dit platform toelichten. Onder meer Chief Product Officer Param Kahlon en Maureen Fleming, vice-president van het Intelligent Process Automation onderzoeksprogramma van IDC zullen de zakelijke kansen bespreken van automatisering. Inschrijven han hier: https://www.uipath.com/events/uipath-live.

Misschien vind je deze berichten ook interessant