Home Bots & Business Groei in markt voor farmaceutische robots

Groei in markt voor farmaceutische robots

door Pieter Werner

In 2022 werd de wereldwijde farmaceutische robotmarkt gewaardeerd op 180,26 miljoen dollar. Analisten voorspellen dat deze in 2030 zal stijgen naar 316,79 miljoen dollar, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,27% tijdens de prognoseperiode 2023-2030.

Infinium Global Research heeft een rapport uitgebracht over de farmaceutische robotmarkt, met een analyse van marktsegmenten en subsegmenten op zowel mondiaal als regionaal niveau. Het rapport onthult de impact van drijfveren, beperkingen en macro-indicatoren op de farmaceutische robotmarkt op de korte en lange termijn.

Farmaceutische robots zijn een belangrijke rol gaan spelen bij het stroomlijnen van de productie van grote medicijnvolumes, waardoor hogere niveaus van snelheid, precisie, betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen noodzakelijk zijn. Deze essentiële efficiëntiecriteria worden bereikt door procesautomatisering met behulp van robotsystemen.

De markt voor farmaceutische robots wordt verder aangedreven door de voortdurende technologische vooruitgang op het gebied van robotica en de wijdverbreide integratie ervan in de mondiale farmaceutische industrie. Het is echter essentieel om te erkennen dat de substantiële investeringen die nodig zijn voor geautomatiseerde productie in de farmaceutische sector uitdagingen kunnen opleveren voor de groei van de markt voor farmaceutische robots. Niettemin belooft de proactieve introductie van ultramoderne robotmachines door belangrijke spelers in de industrie in de nabije toekomst aanzienlijke groeivooruitzichten op de markt voor farmaceutische robots.

Een aantal resultaten:

  • Opmerkelijke groeiprojectie: in 2022 werd de wereldwijde farmaceutische robotmarkt gewaardeerd op 180,26 miljoen dollar. Het rapport voorspelt dat deze in 2030 zal stijgen naar 316,79 miljoen dollar, met een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,27% gedurende de prognoseperiode 2023-2030.
  • Aanjagers van marktgroei: De groei van de farmaceutische robotmarkt wordt aangedreven door zijn essentiële rol bij het stroomlijnen van de productie van grote medicijnvolumes. Voortdurende technologische vooruitgang op het gebied van robotica en de integratie ervan in de farmaceutische industrie stuwen de marktexpansie verder. Ondanks substantiële investeringsvereisten introduceren belangrijke spelers in de sector proactief geavanceerde robotmachines om productieprocessen te optimaliseren, waardoor veelbelovende groeivooruitzichten worden gecreëerd.
  • Regionale dominantie: De regio Azië-Pacific (APAC) zal naar verwachting het grootste marktaandeel in de farmaceutische robotsector hebben, op de voet gevolgd door Europa. Deze dominantie wordt toegeschreven aan de aanzienlijke aanwezigheid van grote farmaceutische bedrijven in landen als Japan en China. De APAC-regio profiteert van haar prominente positie in de farmaceutische industrie en biedt diensten voor de productie van geneesmiddelen door derden. De grote bevolking van de regio zorgt voor een aanzienlijke vraag naar farmaceutische producten, vooral nu het aantal chronische ziekten en griep toeneemt. Europa heeft een aanzienlijk aandeel dankzij de wijdverbreide adoptie van robotica in landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Noord-Amerikaanse regio staat klaar om de komende jaren substantiële groeimogelijkheden te bieden, gezien de aanwezigheid van farmaceutische bedrijven en een sterke neiging tot automatisering om de operationele efficiëntie te verbeteren.
  • Belangrijkste spelers: De belangrijkste spelers op de markt zijn FANUC CORPORATION, Kawasaki Heavy Industries, Ltd., ABB, SHIBUYA CORPORATION, Marchesini Group S.p.A., Mitsubishi Electric Corporation, YASKAWA ELECTRIC CORPORATION, Seiko Epson Corporation, Universal Robots A/S en anderen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant