Home Bots & Business Nieuwe low-code Robot Studio voor RPA gelanceerd

Nieuwe low-code Robot Studio voor RPA gelanceerd

door Pieter Werner

Pegasystems heeft de nieuwste release aangekondigd van Robot Studio, een robotic process automation (RPA) low-code werkomgeving van Pega’s automatiseringsplatform. De vernieuwde Robot Studio moet het voor gebruikers van elk vaardigheidsniveau eenvoudiger maken om snel robotautomatisering te bouwen.

De markt voor RPA-software blijft snel groeien doordat organisaties op zoek zijn naar manieren om meer te doen met minder. RPA automatiseert handmatige taken die foutgevoelig zijn en medewerkers weerhouden om zinvoller werk te doen. Het bouwen en beheren van deze bots kan op zichzelf al een uitdaging zijn: een Pega-onderzoek onder willekeurige RPA-gebruikers wees uit dat het bouwen van bots in de praktijk lastiger blijkt dan verwacht. Niet gebruiksvriendelijke ontwikkelomgevingen zorgen ervoor dat het bouwen en onderhouden van bots te veel tijd kost waardoor ze niet maximaal van RPA kunnen profiteren.

Robot Studio is de ontwikkelomgeving voor Pega RPA, die gebruikmaakt van robotica om repetitieve taken in applicaties op codeniveau te automatiseren. Dit resulteert in schaalbare, snelle, nauwkeurige en flexibele robotautomatisering. Het werkt samen met Pega’s low-code applicatie-ontwikkelomgeving App Studio, zodat gebruikers eenvoudig bots kunnen gebruiken in hun workflow-applicaties. Samen met AI-gestuurde besluitvorming en workflowautomatisering biedt Pega een automatiseringsplatform waar bots vanaf elke locatie kunnen worden uitgevoerd – op de desktop of op de achtergrond.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant