Home Bots & Business Data & Analytics-tak van Trueson wordt zelfstandig bedrijf: Orange Data

Data & Analytics-tak van Trueson wordt zelfstandig bedrijf: Orange Data

door Pieter Werner

Het onderdeel Data & Analytics van CRM-aanbieder Trueson zal vanaf 27 april 2022 verdergaan als zelfstandig bedrijf, Orange Data. Orange Data is een Amsterdamse start-up die dataplatformen inricht om Analytics toe te passen met Business Intelligence (KPI’s, dashboards en rapportages) en Data Science (Machine Learning).

Alex Ritter wordt Managing Director bij Orange Data: “Het is voor ons ook een positieve ontwikkeling om ons nu specifiek te kunnen richten op Data & Analytics met ons nieuwe bedrijf. Ron en ik zijn allebei gepassioneerd over data. Je zou ons datafanatiekelingen kunnen noemen! Wij willen data impact laten maken en daarvoor willen we datagedreven organisaties creëren die in staat zijn om – intern en extern – een verschil te maken.”

Ron van Braam wordt in zijn nieuwe rol Product Director bij Orange Data. “Terug naar onze roots, zou ik zeggen.Alex en ik hebben meer dan 15 jaar ervaring in het Data & Analytics-domein. Dat we hier weer de focus op aanbrengen, moet een katalysator zijn voor de plannen die we hebben. Voor bedrijven is er nog een wereld te verbeteren en winnen op het gebied van data.”

“Wij gaan ze daarbij helpen als Orange Data! Daarbij zien we Trueson ook als strategische partner. Onze expertises gaan perfect samen en daardoor kunnen we nóg meer impact maken in de pharmaceutische wereld. Ik kijk terug op een zeer leerzame periode bij Trueson en sta te popelen om onze innovatieve plannen verder uit te werken en op de markt te gaan zetten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant