Home Bots & Business Pudu betreedt markt voor industriële robots

Pudu betreedt markt voor industriële robots

door Pieter Werner

Pudu Robotics heeft zijn eerste industriële robot geïntroduceerd, de PUDU T300, die zijn debuut zal maken op de Hannover Messe 2024. De PUDU T300 is in staat om voorwerpen naar productielijnen te vervoeren, materialen over verschillende productiezones te verplaatsen en het transport van monsters voor kwaliteitscontroles te vergemakkelijken.

De robot kan door de smalle gangen navigeren die vaak in industriële omgevingen worden aangetroffen. Zijn “map-and-go”-functie maakt flexibele inzet mogelijk, aangezien hij onafhankelijk van netwerkconnectiviteit kan opereren en geen aanpassingen aan de omgeving vereist, wat de eenvoudige integratie in bestaande workflows vergemakkelijkt.

Felix Zhang, oprichter en CEO van Pudu Robotics, merkte op dat er een aanzienlijke vraag is van industriële klanten naar geautomatiseerde, flexibele roboticaoplossingen die continu kunnen opereren om hoge productiesnelheden te ondersteunen en de operationele efficiëntie te verbeteren. De T300 is bedoeld om arbeidstekorten aan te pakken door naadloos te integreren met bestaande processen en de operationele capaciteiten te verbeteren om innovatie in de productie-industrie te stimuleren.

De T300 is gebouwd op Pudu Robotics’ eigen PUDU VSLAM+ technologie en gebruikt een visueel positioneringssysteem dat navigatie zonder markeringen mogelijk maakt, waardoor hij snel kan aanpassen aan wijzigingen in productieopstellingen zonder uitgebreide herconfiguratie. De capaciteiten van de robot omvatten wendbaarheid, met het vermogen om zich door krappe ruimtes te manoeuvreren en fysieke drempels te overwinnen, geavanceerde navigatiesystemen die laser SLAM en visuele SLAM combineren, IoT-mogelijkheden voor verbeterde integratie, multimodale interactie voor duidelijke communicatie van de operationele status, efficiënte oplaadopties voor continue werking, en naleving van de ISO 3691-4 industriële veiligheidsnormen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant