Home Bots & Business OnRobot introduceert nieuwe Palletizer

OnRobot introduceert nieuwe Palletizer

door Pieter Werner

Cobotbouwer OnRobot heeft de OnRobot Palletizer geïntroduceerd. De OnRobot Palletizer is compatibel met collaboratieve en lichte industriële robots van de merken Doosan, FANUC, OMRON, Techman en Universal Robots. De oplossing is verkrijgbaar als een compleet out-of-the-box systeem of als afzonderlijke componenten voor een mix-and-match oplossing.

De OnRobot Palletizer omvat vier nieuwe hardware- en softwareproducten:

  • OnRobot Palletizing, intuïtieve software die gebruikers door de hele implementatie begeleidt via één enkele intelligente interface voor alle componenten, van begin tot einde. Deze oplossing bespaart tijd en is ontworpen om de totale projectkosten te verlagen. Zodra de hardware geïnstalleerd en beveiligd is, hoeft de eindgebruiker of integrator OnRobot Palletizing alleen maar te openen om stap-voor-stap aanwijzingen te krijgen voor het opzetten van een palletiseertaak. De software is zo ontworpen dat zelfs onervaren eindgebruikers het systeem kunnen implementeren in een fractie van de tijd in vergelijking met traditionele programmeerinterfaces. Met OnRobot Palletizing kan een eindgebruiker bijvoorbeeld in één dag een volledige palletiseertaak opzetten, tegenover 12 of meer dagen met traditionele programmeersoftware. Het herprogrammeren gaat zelfs nog sneller: een onervaren eindgebruiker kan de cel in slechts een halve dag herprogrammeren voor een andere palletiseertoepassing. Hulp bij de implementatie van palletiseertoepassingen is ook beschikbaar op het gratis e-learningplatform Learn OnRobot
  • De OnRobot 2FGP20, een krachtige, veelzijdige, elektrische palletiseergrijper met een laadvermogen van 20 kg en aanpasbare armen die zowel standaard kartonnen dozen als open dozen, schapklare producten en ook slipvellen kan vastpakken zonder de grijper te wisselen of extra handelingen te moeten verrichten. Er is ook geen externe luchttoevoer nodig.
  • De OnRobot Lift100, een robuuste lift met een draagvermogen van 100 kg die een zevende as biedt voor collaboratieve en lichtgewicht industriële robots. TÜV-gecertificeerde stop-functionaliteit zorgt voor een veilig en effectief gebruik en biedt een veilige en nauwkeurige positionering, zelfs bij hoge snelheden.
  • De OnRobot Pallet Station, duurzame, op de vloer gemonteerde pallethouder die ervoor zorgt dat producten consistent in dezelfde positie worden gehouden. Elk station wordt geleverd met een ingebouwde sensor die de aanwezigheid van pallets detecteert.

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben behoefte aan oplossingen om palletiseertaken te automatiseren die eenvoudig in gebruik, snel inzetbaar en betaalbaar zijn – zelfs als de toepassing in de loop der tijd verandert”, zegt Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. “OnRobot Palletizer combineert een snelle implementatie met een kleine voetafdruk en de beste prijs in de markt. Dit is te danken aan onze toepassingsgerichte aanpak die klanten veel meer flexibiliteit biedt dan traditionele werkwijzen. OnRobot Palletizer kan out-of-the-box en zonder problemen in bestaande fabrieken en magazijnen worden ingezet.”

Handmatig palletiseren is een arbeidsintensieve, repetitieve en niet-ergonomische taak, en daarom is automatisering de ideale optie. Geautomatiseerd palletiseren verhoogt de productiviteit en verwerkingscapaciteit en verbetert de kwaliteit en ergonomie.

“Door collaboratieve automatisering betaalbaar en beschikbaar te maken voor bedrijven van elke omvang en allerlei technologische vaardigheidsniveaus, verlaagt OnRobot de wereldwijde drempels voor automatiseren. Daarnaast werken we zo verder aan een unieke “One Stop Shop” die aan alle automatiserings- en bedrijfsbehoeften van productie- en magazijnbedrijven kan voldoen”, zegt Iversen. “OnRobot Palletizer is een krachtige aanvulling op ons snelgroeiende portfolio van hardware- en softwaretools voor collaboratieve toepassingen.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant