Home Bots & Business Nieuwe desinfectierobot van UVD

Nieuwe desinfectierobot van UVD

door Pieter Werner

UVD Robots heeft zijn derde generatie infectierobots geïntroduceerd. Deze autonome mobiele robot elimineert virussen en bacteriën in de lucht en op oppervlakken met behulp van UV-C-licht. De nieuwe hyperintelligente robot kan gebruikers tevens laten zien hoe goed het apparaat heeft gedesinfecteerd en is volgens de leverancier zo gebruiksvriendelijk dat iedereen de robot in slechts enkele minuten kan leren gebruiken.

De nieuwe robot is gebaseerd op de kennis en feedback die in de afgelopen vijf jaar is opgebouwd met de eerste twee generaties desinfectierobots die zijn ingezet bij onder meer ziekenhuizen. Deze kennis is gedigitaliseerd en verwerkt door algoritmen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe functionaliteiten in deze robot.

Pandemie

Door de Covid-19-pandemie zijn de vereisten op het gebied van reinheid en desinfectie op grote schaal permanent toegenomen. In meer dan 60 landen wereldwijd worden distributeurs van UVD Robots geconfronteerd met een grote vraag van ziekenhuizen, vliegvelden, hotels, winkelcentra, voedingsmiddelenbedrijven, de reinigingssector, cruiseschepen, farmaceutische bedrijven, kantoorgebouwen en vele andere sectoren die oplossingen zoeken om een infectievrije omgeving te verzekeren.

Autonome desinfectie

De derde generatie-robot van UVD Robots kan ook in zeer kleine en smalle omgevingen navigeren en werken, waardoor nieuwe marktkansen worden gecreëerd, zoals de autonome desinfectie van kleine hotelkamers. De nieuwe robot heeft een significant kleinere voetafdruk dan zijn voorganger, maar heeft niettemin precies hetzelfde desinfectievermogen.

“Onze derde generatie autonome mobiele UV-C-desinfectierobot is de eerste van zijn generatie op de wereld en betekent op vele manieren absoluut een doorbraak die de toekomst van het gebruik van UV-C-robots voor desinfectie binnen een aantal industrieën zal veranderen,” zegt de voorzitter van de raad van bestuur van UVD Robots, Claus Risager.

Veiligheidslagen

“De robot beschikt over een ongeëvenaard veiligheidssysteem met vier veiligheidslagen, waardoor de robot zich in allerlei omgevingen kan bewegen – zelfs in ruimten met veel verkeer – omdat het zichzelf uitschakelt als mensen te dichtbij komen. De robot heeft een uniek detectie- en registratievermogen en kan gebruikers laten zien hoe goed een ruimte gedesinfecteerd is, waardoor gebruikers het proces zo nodig gemakkelijk en snel kunnen aanpassen en de kwaliteit kunnen optimaliseren. Er is in de wereld geen andere UV-C-desinfectierobot die over die functie beschikt. Alle deze unieke functies zijn gepatenteerd.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant