Home Bots & Business Clearpath introduceert Robot Operating System (ROS) voor Spot

Clearpath introduceert Robot Operating System (ROS) voor Spot

door Pieter Werner

Clearpath Robotics heeft een Robot Operating System uitgebracht voor de vierbenige robot Spot van Boston Dynamics. Deze aankondiging komt vlak na het bericht dat Spot nu ook commercieel verkrijgbaar is op de Europese markt.

Clearpath ontwikkelt al tien jaar Robot Operating Systems. De nieuwe versie is speciaal ontwikkeld voor Spot van Boston Dynamics. Door een samenwerking met Boston Dynamics kunnen academische en zakelijke onderzoekers nu ROS-geactiveerde, volledig geïntegreerde Spot-robots van Clearpath gebruiken voor hun robotica-onderzoek en applicatie-ontwikkeling.

Ongestructureerde omgevingen

Spot is een wendbare robot met vier poten, ontworpen om robuust en aangepast te zijn. Hij weegt ongeveer 32,5 kg, gaat ongeveer 1,6 m / s en heeft een laadvermogen van 14 kg. Het is met name geschikt voor ongestructureerde omgevingen en is volledig in staat om trappen te beklimmen en ruw terrein te doorkruisen – waar sommige robots op wielen mogelijk niet kunnen komen. Spot kan worden gebruikt in een breed scala aan onderzoeks- en industriële toepassingen, waaronder monitoring van de voortgang van de bouw, onderzoek op afstand en bewaking van afgelegen omgevingen, en we zijn verheugd om alle nieuwe toepassingen te zien die de onderzoeksgemeenschap ervoor heeft.

Open source

Met de toevoeging van ons ROS-pakket voor Spot kunnen onderzoekers nu volledig profiteren van de ROS-mogelijkheden, out-of-the-box, en gebruik maken van algemeen beschikbare open-sourcebibliotheken, tools en de grotere ROS-gemeenschap om hun robotica-ontwikkeling te versnellen. Met onze ROS-driver kunnen gebruikers eenvoudig de mogelijkheid ontgrendelen om de robot te besturen en toegang te krijgen tot alle ingebouwde detectiegegevensstromen, inclusief odometrie, afbeeldingen en puntenwolken van elk van de vijf ingebouwde stereocamera’s, plus gegevens van eventuele extra payloads die ze kiezen integreren.

Aanpassen

Het Spot ROS-pakket van Clearpath omvat een ROS-stuurprogramma, een speciale computer met Ubuntu 18.04 en ROS Melodic, stroom- en communicatie-interfaces via een GXP-eenheid, evenals een flexibele montageplaat voor nuttige lading waarmee gebruikers gemakkelijker een breed scala aan derde- partij ROS-ondersteunde sensoren en componenten. Gebruikers kunnen Spot volledig aanpassen aan hun specifieke toepassing door IMU’s, extra camera’s, radar, lidars, manipulators en aangepaste payloads te integreren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant