Home Bots & Business Ciphix neemt Webflight over

Ciphix neemt Webflight over

door Marco van der Hoeven

De Rotterdamse hyperautomation-aanbieder Ciphix neemt het Amsterdamse Webflight over, een specialist in low-code apps. Met deze acquisitie wil Ciphix zijn positie in de hyperautomation-industrie versterken. Door de samenvoeging van expertises hebben zowel Ciphix- als Webflight-klanten toegang tot geïntegreerde oplossingen die een breed spectrum aan technologieën omvatten, waaronder low-code apps, RPA, AI, Process Mining en iPaas. 

Sinds de oprichting van Ciphix was het motto ‘take the robot out of the human’. In vijf jaar tijd heeft Ciphix een snelle groei doorgemaakt, resulterend in een onderneming met 65 medewerkers en een klantenbestand van meer dan 60 actieve mid-market en corporate organisaties.

Koen Mallee, Chief Executive Officer van Ciphix, benadrukt de meerwaarde van deze overname: “Uit onze klantgesprekken blijkt dat de behoeften van organisaties om efficiënter te gaan werken vaak kunnen worden ingevuld door de implementatie van low-code apps, naast technologieën zoals RPA, AI, Process Mining en iPaas. Door deze synergie kunnen we niet alleen de effectiviteit van low-code apps vergroten, maar ook hun impact vergroten door integraties met software robots.”

Een van de voordelen van deze overname is dat Ciphix nu in staat is om low-code apps te implementeren met de drie grootste spelers op dat gebied: Mendix, OutSystems en Microsoft. “Deze overname is een volgende stap om Ciphix te laten uitgroeien tot een Europese hyperautomation specialist”, aldus Chief Strategy Officer, Marijn van de Poel.

“Webflight heeft bewezen een betrouwbare implementatiepartner te zijn, met een sterke bedrijfscultuur en een visie om klanten vooruit te helpen.” Ook Menno de Haas, Managing Partner van Webflight, ziet grote voordelen in deze stap: “we kunnen met Ciphix een pakket van technologieën leveren die elkaar perfect aanvullen. Hierdoor kun we nieuwe en bestaande klanten nog beter helpen. Daarnaast kunnen we meeliften op de professionele organisatie die staat bij Ciphix.”

Zie ook:

Hyperautomatisering, transformatie en AI

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant