Home Bots & Business Adidas opent gerobotiseerd distributiecentrum

Adidas opent gerobotiseerd distributiecentrum

door Marco van der Hoeven

Geek+, leverancier van logistieke robots, en Adidas hebben een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum gebouwd in Suzhou, China. Dit DC maakt volop gebruik van logistieke robots om meer dan een miljoen artikelen per dag te verwerken.

Het nieuw opgerichte centrum beslaat 139.000 vierkante meter en onderscheidt zich door zijn volledig geautomatiseerde opslag- en distributiemogelijkheden. De faciliteit is ontworpen om meer dan een miljoen stuks per dag te verwerken en heeft de capaciteit om tien miljoen kledingstukken en schoenen op te slaan. Deze operatie met hoge capaciteit is gericht op het zetten van nieuwe maatstaven in de logistieke sector met zijn geavanceerde snelheid en flexibiliteit.

Het project is gestart om verschillende logistieke uitdagingen waarmee Adidas te maken kreeg op te lossen, waarbij de nadruk lag op verbeteringen in de detectie van itemlocaties en het garanderen van substantiële verbeteringen in de operationele veiligheid. Dit sloot goed aan bij de vereisten voor effectieve mens-machine-samenwerking, waardoor een optimale interactie tussen werknemers en robotoplossingen mogelijk werd.

De logistieke robots van Geek+ moeten ook bijdragen aan verbeteringen in de efficiëntie van het omgaan met robots door het gebruik van intelligente planningslogica, het verbeteren van de algehele operationele efficiëntie en het bieden van een betere werkomgeving voor medewerkers van logistieke centra, wat mogelijk kan bijdragen aan een groter personeelsbehoud.

Harm Ohlmeyer, Global Chief Financial Officer van Adidas, zegt dat de oprichting van dit centrum deel uitmaakt van de strategie van Adidas om de responsiviteit van de supply chain en de operationele efficiëntie te verbeteren, met als doel de consumentenervaring te verfijnen. Hij sprak de hoop uit dat de vooruitgang in de logistiek waardevolle inzichten zal opleveren naarmate Adidas zich wereldwijd blijft uitbreiden.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant