Home Bots & Business NTT en Qualcomm werken aan AI-edge

NTT en Qualcomm werken aan AI-edge

door Pieter Werner

NTT heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Qualcomm, aanbieder van halfgeleidertechnologieën. Met deze samenwerking investeren de twee bedrijven in de groei van het ecosysteem van 5G-apparatuur en private 5G-netwerken. Dat laatste is volgens hen belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe AI-edge toepassingen.

NTT en Qualcomm Technologies geven de komende jaren prioriteit aan de ontwikkeling van 5G-apparatuur om zo wereldwijd innovatie bij hun zakelijke klanten te versnellen. De beschikbaarheid van deze apparatuur is cruciaal voor de wijdverbreide adoptie van private 5G door bedrijven.

Volgens schattingen van IDC bedraagt de markt van private 5G tegen 2026 meer dan 8 miljard dollar. Qualcomm Technologies heeft ervaring in toepassingsspecifieke halfgeleiders en 5G-chipsets, NTT’ heeft kennis van private 5G. Samen willen zij 5G-apparaten ontwikkelen als push-to-talk-apparaten, augmented reality-headsets, computer vision-camera’s en sensoren aan de rand van het netwerk in de productie-, automotive-, logistieke en andere sectoren.

Om AI impact te laten hebben en op te schalen in de bedrijfsactiviteiten en -resultaten van organisaties, moeten AI-processen in een hybride vorm plaatsvinden, zowel in de cloud als aan de rand van het netwerk. De chips en IC’s die Qualcomm Technologies ontwikkelt bevatten ingebouwde AI- en machine-learningmodellen, waardoor het goed gepositioneerd is voor groeiende AI-mogelijkheden aan de rand van het netwerk. De ervaring van Qualcomm Technologies met het schaalbaar inzetten van AI-technologie stelt het bedrijf in staat om een breed scala aan devices en toepassingen aan te spreken, waaronder smartphones, laptops, sensoren, automotive solutions en netwerken.

Als onderdeel van NTT’s end-to-end Edge as a Service-aanbod biedt NTT nu beheerdiensten aan voor Device as a Service, om het klanten gemakkelijk te maken 5G- en edge-apparaten te gebruiken, te upgraden en te recyclen, het beheer van de levenscyclus van apparaten te vereenvoudigen en IT-onderhoud en -kosten te verlagen. Dankzij het kosteneffectieve tariefmodel per gebruiker en per maand hoeven bedrijven niet langer grote kapitaalinvesteringen te doen, maar consumeren ze op basis van een comfortabeler maandelijks tarief, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om edge-apparaten op maat in te zetten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant