Home Bots & Business Twee mijlpalen voor Nederlandse RPA-aanbieder Ciphix

Twee mijlpalen voor Nederlandse RPA-aanbieder Ciphix

door Marco van der Hoeven

Ciphix is toegelaten tot het UiPath Strategic Network (USN) van excellente partners, terwijl CTO Bas van der Pol bij UiPath de status Most Valuable Professional (MVP) heeft gekregen. Deze twee mijlpalen vormen een bekroning op het werk van dit snel groeiende Nederlandse technologiebedrijf, en ze illustreren tevens hoe hard de markt voor RPA momenteel groeit.

Het UiPath Strategic Network (USN)  is opgezet omdat de RPA-ontwikkelaar erkent hoe belangrijk het is dat RPA op de juiste manier wordt geïmplementeerd. Bas van der Pol, CTO en mede-oprichter van Ciphix: “Een selectie van de partners die dit het beste doen krijgt het kwaliteitstempel van het UiPath Strategic Network. In de Benelux zijn wij de eerste die deze erkenning krijgen, en daar zijn  we erg trots op. Het is een eer voor ons, omdat dit een stap is op weg naar onze ambitie om dè RPA-speler te worden in Nederland.”

Zwaar traject

Deze eervolle status krijgen partners van UiPath niet cadeau. “We hebben daar een zwaar traject voor doorlopen, bestaande uit vier opdrachten: een developer-opdracht, een solution architecture-opdracht, een infrastructure-opdracht en een business analyst-opdracht, dus eigenlijk de vier belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt in een RPA traject. Daarnaast moesten we een paar complexe praktijkopdrachten uitvoeren. Daar scoorden we met 75 procent wereldwijd het hoogste op. Tenslotte volgde een finale evaluatie. Dat heeft ons uiteindelijk het UiPath Professional Service-label opgeleverd dat we mogen voeren.”

Vaardigheden

De tweede mijlpaal is er een voor Ciphix, maar ook voor Van der Pol persoonlijk. Hij is namelijk door UiPath benoemd tot Most Valuable Professional (MVP), eveneens een erkenning van vaardigheden op het gebied van RPA. “Dit is een erkenning voor de meest actieve bijdrage aan de community van UiPath”, legt hij uit. “Dit betekent dat je probeert de community op allerlei manieren te helpen. Hiervoor worden zowel je technische kennis als je kennis van de producten van UiPath intensief getoetst in verschillende interviews. De erkenning als USN in combinatie met mijn eigen benoeming tot MVP is een mooie bekroning van ons werk.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant