Home Bots & Business Amsterdam Drone Week breidt activiteiten uit met ‘hybride bijeenkomsten’

Amsterdam Drone Week breidt activiteiten uit met ‘hybride bijeenkomsten’

door Pieter Werner

Over de hele wereld worden drones gebruikt voor de levering van medische goederen, landmeetkunde, schoonmaak en voedseltransport. Allemaal inspirerende initiatieven om te delen binnen het UAM-ecosysteem. Hoe kunnen we de UAM-industrie naar een hoger niveau tillen? Omdat samenwerking de sleutel is om de nieuwe set dronevoorschriften te implementeren en een geïntegreerde lucht te bouwen breidt Amsterdam Drone Week haar activiteiten in 2020 uit door op 17 september en 1 – 3 december 2020 twee hybride bijeenkomsten te organiseren.

Amsterdam Drone Week, is een initiatief van EASA en RAI Amsterdam en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de founding partners Boeing, Airbus, KPN en Gemeente Amsterdam, ondersteund door CANSO, Commercial UAV Expo, DGMOVE en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat .

In de aanloop worden virtuele expertsessies en matchmaking gefaciliteerd om extra netwerkmomenten te creëren en kennis te delen door het hele UAM-ecosysteem. Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam: “We hebben in deze uitdagende tijden naar nieuwe manieren gezocht om de UAM-industrie te bereiken. We zien de voortdurende behoefte om kennis te verbinden en te delen terwijl de dingen in een snel tempo gaan. Technologie is beschikbaar om een ​​geschikt nieuw hybride evenement te bouwen dat past bij de vraag van de UAM-industrie. ”

ADW 2020: jaarrond kennisuitwisseling en netwerken

Tijdens de Amsterdam Drone Week staat kennis delen en netwerken het hele jaar door centraal. Nynke Lipsius, Event Director ADW, licht toe: “In september en december organiseren we twee hybride toppen. De hybride topconferenties bestaan ​​uit een online livestream met keynotes, paneldiscussies en interviews om wereldwijd te bereiken en kunnen ook live ter plaatse worden bezocht. Omdat verbinding maken via het UAM-ecosysteem de sleutel is om vooruit te komen, kunnen alle afgevaardigden, partners en sprekers ADW-matchmaking gebruiken om virtuele of live vergaderingen te plannen tijdens de hybride topconferenties.

Samenwerking EASA en Amsterdam Drone Week

Vanwege de impact van het coronavirus zal de EASA-conferentie op hoog niveau over drones in 2020 helaas niet in zijn traditionele vorm plaatsvinden. De volgende conferentie wordt momenteel verwacht tijdens de Amsterdam Drone Week 2021, gepland voor 7 december – 9 december 2021. “Op dit moment zijn al onze middelen en expertise gericht op de Covid-19 uitdagingen waarmee we in de luchtvaartindustrie worden geconfronteerd. ” zegt Patrick Ky, EASA Executive Director.

ADW en Commercial UAV Expo Europe samen in 2021 in Amsterdam

In 2021 wordt de Amsterdam Drone Week samen georganiseerd door Commercial UAV Expo Europe in Amsterdam. Samen zullen we het hele drone-ecosysteem bestrijken, van UAM tot alle verticale markten. Lisa Murray, Group Director Commercial UAV Expo Europe: ”Dit jaar gaan we virtueel de krachten bundelen. We kijken ernaar uit om de hele drone-industrie live te verwelkomen op 7 december – 9 december 2021 in Amsterdam met geweldige demo’s. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant