Home Bots & Business Spot commercieel beschikbaar

Spot commercieel beschikbaar

door Marco van der Hoeven

Spot, de behendige vierbenige robot van Boston Dynamics, is in de Verenigde Staten nu commercieel verkrijgbaar. Deze lancering is de eerste keer dat bedrijven daadwerkelijk een Boston Dynamics-robot kunnen kopen. Deze geavanceerde robots hebben de afgelopen jaren al veel media-aandacht gekregen, en fungeren vaak als voorbeeld van de manier waarop de markt voor fysieke robots zich ontwikkelt.

De robot gaat $ 74.500 kosten voor het basismodel. Spot is ontworpen om te gaan waar andere robots niet kunnen komen en om een ​​groot aantal taken uit te voeren. De robot kan opnieuw worden geconfigureerd voor verschillende gebruikssituaties.

Try out

Spot was voorheen alleen beschikbaar voor korte termijn lease onder het Early Adopter Program van Boston Dynamics. Binnen dat programma werden meer dan 150 Spot-robots met succes gebruikt door nationale en internationale bedrijven en onderzoeksfaciliteiten. Early Adopters gebruikten Spot-robots om de voortgang van de bouw te documenteren, afgelegen of gevaarlijke omgevingen te bewaken en omgevingsbewustzijn te bieden.

Spotrobots werden gebruikt in verschillende omgevingen, waaronder energieopwekkingsfaciliteiten, ontmantelde nucleaire locaties, fabrieksvloeren, bouwlocaties en onderzoekslaboratoria. Spot werd ook gebruikt om projecten voor creatieve industrieën te verkennen, zoals dansen op het podium en optreden in themaparken.

Configureren

Het modulaire platform van Spot is bedoeld om gemakkelijk te configureren, met een aantal accessoires en add-ons die beschikbaar zijn om het gebruik ervan aan te passen. Deelnemers aan het Early Adopter-programma hebben deze mogelijkheden aangepast om automatisering toe te passen op dynamische omgevingen en de efficiëntie te verhogen. 

Enkele resultaten:

  • Besparing van ongeveer  20 uur werk per week door de wekelijkse opname van bijna 5.000 afbeeldingen te automatiseren op het in Quebec gevestigde bouwbedrijf Pomerleau’s bouwproject van 500.000 vierkante meter.
  • De efficiëntie en veiligheid van gegevensverzameling verhogen in de bouw van de hoofdterminal van Denver International Airport door Hensel Phelps, en het vastleggen van laserscans en 360-gradenbeelden automatiseren om het risico van nabezoeken en projectvertragingen te verminderen.
  • Gebruikmakend van op computerzicht gebaseerde anomaliedetectiesoftware om het menselijke risico bij potentieel gevaarlijke taken voor de energieproductie-installaties van AkerBP te verminderen.
  • Autonoom navigeren door moeilijk, ondergronds terrein met NASA Jet Propulsion Lab Team CoSTAR’s geïntegreerde autonomie-, perceptie- en communicatietools, een applicatie die uiteindelijk de meest recente DARPA Subterranean Challenge Competition, het Urban Circuit, won.

Elk van deze early adopters paste de manier waarop ze Spot gebruikten aan door gebruik te maken van de montagerails, laadpoorten en softwareontwikkelingskit van de robot om de mogelijkheden van het basisrobotplatform uit te breiden. Velen hadden nog nooit met een mobiele robot gewerkt voordat ze met Spot werkten, maar waren in staat om gemeenschappelijke webapp-programmering te gebruiken om hun toepassingen mogelijk te maken.

Intelligentie

“Bij Boston Dynamics hebben we tientallen jaren besteed aan het maken en verfijnen van robots met geavanceerde mobiliteit, behendigheid en intelligentie, omdat we geloven dat flexibele robots een breed scala aan problemen in de echte wereld kunnen oplossen”, zegt Marc Raibert, voorzitter en oprichter van Boston Dynamics. 

“De combinatie van de geavanceerde software van Spot en het hoogwaardige mechanische ontwerp stelt de robot in staat moeilijk of gevaarlijk menselijk werk uit te breiden. Nu kunt u Spot gebruiken om de menselijke veiligheid te vergroten in omgevingen en taken waar traditionele automatisering niet succesvol is geweest. “

Misschien vind je deze berichten ook interessant