Home Bots & Business Workday ontwikkelt AI voor HR in Dublin

Workday ontwikkelt AI voor HR in Dublin

door Marco van der Hoeven

Technologiebedrijven werken allemaal aan manieren om de impact van AI in hun strategie op te nemen. Met name generatieve AI heeft een enorme impact op zowel het bedrijfsleven als de samenleving. In het Europese hoofdkantoor van Workday in Dublin wordt daarom hard gewerkt aan het integreren van AI te integreren in alle aspecten van hun HR-aanbod.

Bij het EMEA-hoofdkantoor van Workday in Dublin houdt 80% van de 2.000 werknemers zich bezig met R&D en softwareontwikkeling. Het team in Dublin speelt een actieve rol in het integreren van AI-technologieën in hun productaanbod. Zo is Workday Expenses uitgebreid met AI-gedreven mogelijkheden voor verbeterde risicodetectie. Deze integratie illustreert hoe AI bedrijfssoftwareoplossingen kan versterken en toegevoegde waarde kan bieden aan traditionele financiële en HR-processen, door complexe taken te automatiseren en efficiënter te maken.

Workday in Dublin richt zich ook op verantwoord AI-beheer. Dit initiatief is onderdeel van een wereldwijde inspanning om samen te werken met diverse belanghebbenden, zoals beleidsmakers en academische instellingen, om AI op een verantwoorde en ethische manier vorm te geven. De samenwerking met de Technological University Dublin is een voorbeeld van deze toewijding. Het bedrijf werkt ook samen met leden van het EU-Parlement, de Raad van de EU en het Amerikaanse Congres om bij te dragen aan de dialoog over AI-beleid, met de nadruk op het belang van verantwoorde en ethische AI-praktijken.

Chandler Morse, VP Public Policy bij Workday, benadrukt het belang van het opbouwen van vertrouwen voor de toekomst van werk. Uit onderzoek onder bedrijfsleiders en werknemers blijken tegenstrijdige opvattingen over de impact van AI op het werk. Leiders zijn optimistisch en geloven in een verantwoorde inzet van AI, terwijl werknemers sceptisch zijn. Werknemers vrezen niet zozeer baanvervanging, maar betwijfelen of leiders AI effectief kunnen integreren. Bij Workday wordt AI gezien als een hulpmiddel om werknemers te versterken, niet te vervangen.

CTO Claire Hickie voegt toe dat het vergroten van menselijk potentieel essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen. Workday benadrukt de ‘human in the loop’-aanpak en neemt de maatschappelijke impact van AI in acht. Om risicobeperking te waarborgen, biedt het bedrijf klanten transparante informatie over hun AI-praktijken. Een AI-adviesraad, bestaande uit diverse leidinggevenden, evalueert maandelijks de voortgang op het gebied van AI. Workday’s risicogebaseerde ontwikkelingsaanpak helpt inherent vertrouwen te creëren.

Morse merkt op dat, hoewel Workday voor AI-ontwikkeling niet uitsluitend afhankelijk is van overheidsbeleidsmakers, het bedrijf het belang van wettelijke waarborgen erkent om het publieke vertrouwen in AI te vergroten. Workday is actief betrokken bij mondiale regelgevingsinspanningen, zoals de AI-regelgeving van de EU. Samen met NVIDIA en Accenture heeft Workday NIST aangemoedigd om een AI-framework te ontwikkelen. Hoewel vrijwillig, is dit framework uitgebreid en geavanceerd. Workday volgt soortgelijke stappen in de VS, vooral in Californië, en draagt actief bij aan effectieve beleidsvorming.

Workday heeft een eigen Design Studio, met ruim tachtig medewerkers, waarvan dertien in Dublin. Dit team richt zich op zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek en voert klantinterviews uit om diepgaand inzicht te krijgen in de behoeften en pijnpunten van klanten. De locatie in Dublin biedt gemakkelijke toegang tot diverse locaties in Europa, wat observationeel onderzoek en interviews faciliteert. De studio stimuleert samenwerking in een creatieve en flexibele omgeving.

Workday gebruikt eigen Large Language Models (LLM’s) en heeft een usability-lab waar gebruikersreacties worden geobserveerd. Na elke studie bespreekt het team hun bevindingen en de problemen die ze oplossen. Dit proces helpt bij het opbouwen van empathie en het bereiken van betere resultaten.

Workday integreert ondertussen al meer dan tien jaar machine learning in zijn producten, met momenteel meer dan vijftig toepassingen van machine learning-functies. De afgelopen 15 maanden is de perceptie van AI en zijn implicaties voor werkprocessen en mens-machine interactie merkbaar veranderd. Workday heeft zijn platform daarom aangepast om deze veranderingen te ondersteunen en impact te hebben op al zijn producten, en zo de toekomst van werk vorm te geven.

Misschien vind je deze berichten ook interessant