Home Bots & Business Onderzoek: ‘De robots komen ons redden’

Onderzoek: ‘De robots komen ons redden’

door Marco van der Hoeven

Naarmate ons werkende leven verandert, is ook de inzet van Robotic Process Automation (RPA) in elke sector van de economie gegroeid. Dit heeft het voortbestaan van veel organisaties gegarandeerd. Een nieuw rapport gaat dieper in op de manier waarop RPA een van de belangrijkste technologieën is geworden voor ons, in het doorgaan in tijden van crisis.

In haar voorwoord bij het rapport The robots coming to our rescue. How work changed forever in 2020, schrijft Jacqueline de Rojas, President, techUK:

Tijdens de COVID-19-pandemie heeft automatisering bedrijven in staat gesteld te blijven reageren op de behoeften van de samenleving in een tijd van enorme en wereldwijde ontwrichting; Het belangrijkste is dat het ons heeft geholpen om nieuwe en opkomende uitdagingen het hoofd te bieden en op te lossen. Het is geen sinecure om een ​​wereldwijd verspreid personeelsbestand te kunnen ondersteunen, dat onder druk blijft staan ​​om te reageren op niet-aflatende en groeiende eisen. De crisis heeft de digitale acceptatie versneld en ons laten zien hoe afhankelijk we zijn van digitale technologie om het bedrijfsleven en de samenleving te laten functioneren.

Repetitieve taken

Dit verklaart de snelle groei van het robotgebruik die we het afgelopen jaar hebben gezien, en die de komende jaren nog veel sneller zal gaan. De oplossingen die zijn ingezet zijn onder meer nieuwe softwarerobots om grootschalige aanvragen te beheren. Als duizenden mensen allemaal hetzelfde abonnement opzeggen of hetzelfde verzoek om een ​​verzekeringspolis indienen, kunnen robots het repetitieve werk uitvoeren.

Softwarerobots worden gebruikt om werknemers te helpen bij complexe taken die een menselijke tussenkomst vereisen, waardoor elke transactie minuten wordt bespaard. Opgeschaald over een onderneming levert dit aanzienlijke besparingen op. Ook werd bedrijfscontinuïteit behouden met softwarerobots die doorgingen ondanks de lockdown. Robots zorgden ervoor dat bedrijfskritische of winstgevende operaties doorgingen

Toekomst

Volgens de onderzoekers ziet de toekomst van automatisering er rooskleurig uit. De pandemie heeft het gebruik van de automatisering met vijf tot tien jaar versneld, en wat maanden zou hebben gekost om uit te rollen, heeft nu weken geduurd. Daarom is het een goed moment om automatisering te implementeren vanwege de noodzaak om de bedrijfscontinuïteit te behouden. Hierdoor kunnen meer mensen dan ooit meer waardevol werk doen. Het zal waarschijnlijk net zo goed door het MKB als door ondernemingen worden overgenomen. Mensen zijn thuis digitale assistenten gewend (Alexa en Siri) en verwachten dit nu ook van grote organisaties. Het MKB zal de volgende zijn.

Lees hier het rapport: The robots coming to our rescue. How work changed forever in 2020

Misschien vind je deze berichten ook interessant