Home Bots & Business Autonome robots werken samen met inspectiedrone

Autonome robots werken samen met inspectiedrone

door Pieter Werner

Percepto, aanbieder van autonome inspectie door industriële robots, heeft een strategische investering gekregen van $ 45 miljoen van Koch Disruptive Technologies (KDT) om een ​​oplossing te produceren voor op afstand, volledig autonoom, asset monitoring, inspectie en compliance van industriële sites. Hierbij hoort ook samenwerking van autonome robots met drones.

Percepto’s Autonomous Inspection & Monitoring (AIM) -platform zal naast hun autonome Sparrow-drone een vloot van robots van derden kunnen besturen, waaronder Boston Dynamics Spot. Percepto AIM biedt visueel gegevensbeheer en analyse om trends en anomalieën te rapporteren en te waarschuwen voor risico’s.

Gegevens

Iedere medewerker kan gegevens opvragen, waarna Percepto AIM zelfstandig de meest geschikte robot zal inzetten zonder menselijke begeleiding om de vereiste gegevens op te halen en te streamen. Het platform rapporteert ook data om risico’s te beoordelen, uitvaltijd te minimaliseren, efficiëntie te verhogen en operationele kosten te verlagen zonder menselijke tussenkomst.

Mobiele robot

Spot is een wendbare mobiele robot ontwikkeld door Boston Dynamics die terrein navigeert met ongekende mobiliteit. Percepto heeft Spot geïntegreerd met AIM zodat de robot inspectierondes volledig op afstand via het platform kan automatiseren. Spot draagt ​​de payloads van Percepto voor beeldvorming met hoge resolutie en thermische visie om problemen te detecteren, waaronder hotspots op machines of elektrische geleiders, water- en stoomlekken rond fabrieken en apparatuur met verminderde prestaties, waarbij de gegevens worden doorgegeven via AIM.

ICL Dead Sea, gespecialiseerd in mineralen en chemicaliën, heeft de drone-in-a-box-oplossing van Percepto gebruikt om inspectie-, veiligheids- en beveiligingsmissies uit te voeren bij zijn activiteiten op de locatie in de Dode Zee, en was de eerste die vlieg voorbij de visuele lijn van zicht (BVLOS) in Israël.

Misschien vind je deze berichten ook interessant