Home Bots & Business Microsoft investeert fors in autonome voertuigen

Microsoft investeert fors in autonome voertuigen

door Marco van der Hoeven

Cruise en General Motors gaan intensief samenwerken met Microsoft om zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen. De bedrijven zullen hun software en hardware, cloudcapaciteit, productiekennis en partnerecosysteem combineren. Cruise ontvangt bovendien een kapitaalinjectie van 2 miljard dollar.

“Onze missie om iedereen veiliger, beter en betaalbaarder vervoer te bieden, dit is niet alleen een technische race, het is ook een vertrouwensrace”, aldus Cruise CEO Dan Ammann. “Microsoft, als gouden standaard in de betrouwbare democratisering van technologie, zal voor ons een krachtvermenigvuldiger zijn bij het commercialiseren van onze vloot van zelfrijdende, volledig elektrische, gedeelde voertuigen.”

$ 2 miljard

Cruise zal Azure, het cloud- en edge computing-platform van Microsoft, gebruiken om zijn autonome voertuigoplossingen op schaal te commercialiseren. Microsoft, als cloudprovider van Cruise, zal gebruikmaken van Cruise’s diepgaande branchekennis bij productinnovatie.met Azure.

Microsoft zal zich bij General Motors, Honda en institutionele investeerders voegen in een gecombineerde nieuwe aandeleninvestering van meer dan $ 2 miljard in Cruise, waardoor de post-money waardering van Cruise op $ 30 miljard komt.

Geen crashes

“Vooruitgang in digitale technologie herdefinieert elk aspect van ons werk en leven, inclusief hoe we mensen en goederen verplaatsen”, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft. “Als de voorkeurscloud van Cruise en GM zullen we de kracht van Azure gebruiken om hen te helpen opschalen en autonoom transport mainstream te maken.”

“Microsoft is een geweldige aanvulling op het team terwijl we op weg zijn naar een toekomstige wereld van nul crashes, nul emissies en nul congestie”, aldus Mary Barra, voorzitter en CEO van GM. “Microsoft zal ons helpen de commercialisering van Cruise’s volledig elektrische, zelfrijdende voertuigen te versnellen en GM helpen om nog meer voordelen van cloud computing te realiseren, aangezien we tegen 2025 wereldwijd 30 nieuwe elektrische voertuigen lanceren en nieuwe bedrijven en diensten creëren om groei te stimuleren.”

Digitaliseringsinitiatieven

Bovendien zal GM samenwerken met Microsoft als zijn voorkeurs- cloudprovider om zijn digitaliseringsinitiatieven te versnellen, waaronder samenwerking, opslag, kunstmatige intelligentie en machine learning. GM zal samen met Microsoft mogelijkheden onderzoeken om activiteiten in digitale toeleveringsketens te stroomlijnen, de productiviteit te bevorderen en nieuwe mobiliteitsdiensten sneller aan klanten te bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant