Home Bots & Business Snelle ontwikkeling van Cobot-markt met AI en machine vision

Snelle ontwikkeling van Cobot-markt met AI en machine vision

door Pieter Werner

Fabrikanten van collaboratieve robotoplossingen maken steeds meer gebruik van de convergentie van technologieën als kunstmatige intelligentie (AI), machine vision en geavanceerde grijptechnologieën in robots, waardoor ze veiliger zijn om mee te werken. Dit zorgt voor disruptie op de traditionele robotmarkt. Use cases zijn nu ook te vinden in laboratoria, gezondheidszorg , montage van halfgeleiders.

Dit blijkt uit onderzoek van ResearchandMarkets in hun rapport Collaborative Robots, 2020. Oplossingen voor collaboratieve robots hebben productieflexibiliteit geboden in termen van snelle aanpassing aan lijnwisselingen en nieuwere taken dankzij eenvoudige programmering en handmatige trainingstechnieken, waardoor ze onmiddellijk inzetbaar zijn.

Traditionele industriële robots

Conventionele productie heeft al jaren te maken met traditionele industriële robots die wereldwijd zijn ingevoerd. Er is echter een groeiende vraag naar de veiligheid van werknemers in fabrieksomgevingen, een toenemende behoefte aan productie-industrieën om aan de marktvraag te voldoen en een groeiende eis voor bedrijven om concurrerend te blijven, die de basis hebben gelegd voor de acceptatie van moderne productiemethoden zoals collaboratieve robots.

Gebruikerscomfort

Gebruikerscomfort is de behoefte van het uur om de basis te leggen voor vooruitgang in robotica. De vooruitgang van de cobot leidt tot verhoogde gebruikersveiligheid, verminderde belasting van mensen en minder inspanning die nodig is voor menselijke arbeid. Bij de ontwikkeling van collaboratieve robotoplossingen zijn er verschillende beïnvloedende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, die op hun beurt zullen helpen bij het verstoren van de huidige technologieën die inderdaad omslachtig zijn in het gebruik.

Balans

Het is van cruciaal belang om te zorgen voor de juiste balans tussen technologische vooruitgang, uitbreiding van productportfolio’s om de diversiteit van toepassingen te vergroten, en strategieën om te innoveren, bijvoorbeeld: samenwerken met universiteiten om gebruiksvriendelijkere en gemakkelijk te manoeuvreren robots te ontwikkelen, evenals bij de ontwikkeling van lichtere robots. robots.

De analyse van de onderzoekers geeft aan dat, ondanks dat het in staat is om tegemoet te komen aan een verscheidenheid aan industriële toepassingen, de collaboratieve robottechnologie nog steeds kleine en middelgrote industrieën moet bereiken, die net beginnen met het verkennen van automatisering.

Vierde industriële revolutie

De vierde industriële revolutie kan ten volle worden gerealiseerd met het bewustzijn dat wordt gecreëerd over cobots door middel van effectieve marketing en door gebruik te maken van huurrobots, dit zijn gemakkelijk te betalen bedrijfsmodellen die het bereik van de technologie vergroten.

Grote robotarmfabrikanten richten zich op het vergroten van hun wereldwijde voetafdruk door middel van traditionele bedrijfsmodellen zoals directe verkoop via distributiecentra, terwijl slechts weinigen zich aansluiten bij externe leveranciers van oplossingen voor robotverhuur. De nieuwe autonome cobotaanbieders neigen echter naar het robots-as-a-service-model, dat gunstig is gebleken om in korte tijd een verregaande impact van de technologie te bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant