Home Bots & Business Oracle en NVIDIA werken samen aan AI

Oracle en NVIDIA werken samen aan AI

door Pieter Werner

Oracle en NVIDIA gaan samenwerken aan snellere computing en generatieve AI-services, waardoor ‘digitale soevereiniteit’ ontstaat om eigen nationale en persoonlijke data te beheren. Oracle zet daarom NVIDIA Grace Blackwell in op het OCI Supercluster, OCI Compute en NVIDIA DGX Cloud op OCI.

Oracle en NVIDIA hebben de uitgebreide samenwerking aangekondigd om wereldwijd soevereine AI-oplossingen te kunnen bieden. Met Oracle’s gedistribueerde cloud, AI-infrastructuur en generatieve AI-services, in combinatie met NVIDIA’s versnelde computing- en generatieve AI-software moeten overheden en bedrijven AI-fabrieken kunnen uitrollen.

Deze AI-fabrieken kunnen lokaal cloudservices draaien in de veilige omgevingen van een land of organisatie, met een scala aan operationele controles die de soevereine doelen van diversificatie en het stimuleren van economische groei ondersteunen.

“Nu AI wereldwijd het bedrijfsleven, de industrie en het beleid verandert, moeten landen en organisaties hun digitale soevereiniteit versterken om de belangrijkste data te beschermen”, aldus Safra Catz, CEO van Oracle. “Onze voortdurende samenwerking met NVIDIA en onze unieke mogelijkheid om cloudregio’s snel en lokaal te implementeren, zorgen ervoor dat samenlevingen van AI profiteren zonder hun beveiliging in gevaar te brengen.”

“In een tijdperk waarin generatieve AI de innovaties aanjaagt, is datasoevereiniteit een culturele en economische noodzaak,” zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Oracle’s geïntegreerde cloudapplicaties en infrastructuur, in combinatie met NVIDIA’s snelle computing en generatieve AI-services, bieden de flexibiliteit en veiligheid die landen en regio’s nodig hebben om hun eigen lot te bepalen.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant