Home Geen categorie MWC: Red Hat komt met real time AI analyse in de edge

MWC: Red Hat komt met real time AI analyse in de edge

door Pieter Werner

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2024 heeft Red Hat diverse nieuwe initiatieven aangekondigd. Deze initiatieven omvatten ontwikkelingen in AI-analyse aan de edge van het netwerk, verbeterde flexibiliteit voor hybride cloudomgevingen en ondersteuning van duurzaamheid in telecombedrijven.

Een samenwerking tussen NTT Corporation en Red Hat, in samenwerking met NVIDIA en Fujitsu, heeft geleid tot een oplossing die real-time AI-analyse aan de rand van het netwerk verbetert. Deze oplossing is gericht op het ondersteunen van groei voor bedrijven met intelligente, AI-gedreven technologieën. Het is ontworpen om overheadkosten voor gegevensverzameling te verlagen, de gegevensverzameling in verschillende regio’s te verbeteren, gebruik te maken van lokale, hernieuwbare energiebronnen en de beveiliging te verhogen met behulp van videocamera’s.

Red Hat en Tech Mahindra hebben oplossingen geïntroduceerd om de versnelling van 5G-netwerkmigraties in hybride cloudomgevingen te vereenvoudigen, met gebruik van Red Hat OpenShift en AWS. Deze samenwerking is gericht op het verhogen van de schaalbaarheid en het stroomlijnen van 5G-diensten. De voordelen omvatten meer flexibiliteit bij netwerkupdates, kostenreductie door optimalisatie van cloud-budgetten, verbeterde cloudelasticiteit via AWS, en verhoogde netwerkveerkracht.

Op het gebied van privé 5G hebben Red Hat en Intel een cloud- en edge-native privé 5G-oplossing ontwikkeld voor industriële implementaties, in samenwerking met Minsait, onderdeel van Indra. Deze oplossing is bedoeld om kosteneffectief en veelzijdig te zijn in verschillende sectoren. Toepassingen omvatten wild- en branddetectie in windparken, logistiek en activabeheer met drones, en reacties op olielekken, gebruikmakend van AI-algoritmen, camera’s en robottechnologieën.

Red Hat heeft ook een verenigde aanpak getoond om de impact van energie-efficiënte strategieën in telecom te maximaliseren. Deze aanpak maakt gebruik van open platformen en geavanceerde gegevensanalyse, AI en automatisering.

Tot slot heeft KDDI Corporation, een Japans telecombedrijf, samengewerkt met Red Hat om een open platform te vestigen voor zijn mobiele netwerkdiensten, inclusief de 5G Core. Deze samenwerking is bedoeld om KDDI in staat te stellen sneller en flexibeler nieuwe diensten en applicaties te ontwikkelen en uit te rollen, om aan de veranderende marktvraag te voldoen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant