Home Geen categorie Nieuwe AI-functies bij Datarobot

Nieuwe AI-functies bij Datarobot

door Pieter Werner

DataRobot heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan zijn enterprise AI-platform, waaronder een No Code AI App Builder en Bias & Fairness Production Monitoring.

Functies die DataRobot onder meer heeft toegevoegd zijn:

  • Composable ML. De Composable ML-functie stelt AutoML-gebruikers in staat de blauwdrukken van DataRobot te dupliceren, bewerken en opnieuw te configureren zodat deze voldoen aan de specifieke behoeften van hun gebruiksscenario. Composable ML maakt de blauwdrukken die in de repository worden aangeboden beschikbaar voor configuratie op detailniveau. Gebruikers kunnen ook hun eigen trainingscode integreren om geheel nieuwe modellen te maken die direct werken en een duidelijk pad naar productie hebben via DataRobot MLOps.
  • Continuous AI. Om ervoor te zorgen dat elk model dat in productie wordt genomen nauwkeurig en levensvatbaar blijft, heeft DataRobot zijn MLOps-product uitgebreid met Continuous AI. Met deze functie kunnen gebruikers plannen dat hun modellen regelmatig automatisch worden geupdate of wanneer zich een gebeurtenis zoals datadrift voordoet. De functie maakt ook gebruik van de AutoML-mogelijkheden van DataRobot zodat het beste, meest nauwkeurige model altijd automatisch beschikbaar is voor gebruik. Continuous AI werkt binnen het bestaande MLOps governance-raamwerk en zorgt ervoor dat er geen productiemodellen worden bijgewerkt of vervangen zonder een goedkeuringsproces te doorlopen.
  • No Code AI App Builder. Met de No Code AI App Builder kunnen gebruikers elk model snel omzetten in een AI-applicatie, zonder dat men hoeft te coderen. Dankzij drag and drop widgets, datavisualisaties en voorgebouwde templates kunnen zij binnen enkele minuten krachtige nieuwe AI-apps maken en implementeren. De No Code AI App Builder stelt zakelijke gebruikers in staat de voorspellingen die hun modellen genereren te gebruiken en beter geïnformeerde beslissingen te nemen ondersteund door AI.
  • Bias & Fairness Production Monitoring. Voortbouwend op de Bias & Fairness Testing-functie, heeft DataRobot Bias & Fairness Production Monitoring ontwikkeld, een functie die proactief productiemodellen controleert op vooroordelen. Met deze toevoeging maakt het DataRobot-platform end-to-end bias-testen en monitoring mogelijk, zodat elk model dat wordt gemaakt en in productie wordt genomen, betrouwbaar en eerlijk is. Het platform waarschuwt gebruikers wanneer vooroordelen wordt gedetecteerd. Tevens biedt het inzicht in de factoren die deze veroorzaken om de kans op herhaling te verminderen.
  • Modelgrader. Een nieuwe tool om bestaande AI-modellen te evalueren en een automatische scorekaart te genereren die modellen beoordeelt op vier kritieke gebieden: datakwaliteit, robuustheid, nauwkeurigheid en eerlijkheid. Bij elke score wordt ook gedetailleerde uitleg gegeven, zodat gebruikers kunnen zien of hun modellen de beste zijn én klaar zijn voor productie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant