Home Bots & Bullets Netwerktechnologie vermijdt jammen van militaire drones

Netwerktechnologie vermijdt jammen van militaire drones

door Marco van der Hoeven

Drones uitgerust met frequentiewisselende radio’s op basis van netwerktechnologie van Doodle Labs worden door Oekraïense soldaten gebruikt om Russische jampogingen te omzeilen en om HD-video tot op 80 kilometer afstand uit te zenden. Russische jamming is de grootste uitdaging voor het gebruik van drones door de Oekraïense strijdkrachten.

De Helix Mesh Rider Radio van Doodle Labs maakt gebruik van multiband- en interferentievermijdingstechnologie om drones te helpen bij het bestrijden van jampogingen. Naast militaire toepassingen kunnen de radio’s van Doodle Labs worden ingebed in geavanceerde robotplatforms met commerciële, industriële en openbare veiligheidstoepassingen, waardoor mensen en technologieën kunnen gedijen in dynamische en uitdagende omgevingen.

Dit jaar is Doodle Labs opgenomen in Fast Company’s lijst van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven 2024. Doodle Labs eindigde op nummer 2 in de categorie Robotica. De mesh-netwerkapparatuur van Doodle Labs creëert netwerken voor robotica en verbonden teams. De radio’s worden gedragen door teams van verbonden werknemers en ingebed in drones van industriële kwaliteit, autonome grondvoertuigen en geavanceerde grondrobotica in commerciële, industriële, openbare veiligheids- en militaire omgevingen, waardoor deze mensen en technologieën kunnen opereren in dynamische en uitdagende omgevingen.

In de afgelopen 18 maanden heeft Doodle Labs een reeks innovaties geïntroduceerd, waaronder de gepatenteerde multibandtechnologie, waarmee meerdere frequentiebanden toegankelijk zijn via dezelfde radio; de gepatenteerde Sense-functieset, die RF-interferentie zoals Wi-Fi-ruis of opzettelijke storing detecteert en automatisch overschakelt naar een beter presterend kanaal of band; en de Wearable, een draagbare vormfactor waarmee teams van werknemers in uitdagende of niet-verbonden omgevingen hun eigen krachtige privé, mobiele ad-hoc draadloze netwerk kunnen creëren.

Doodle Labs-radio’s zijn ingebed in roboticaplatforms in de landbouw- en bouwsector, in hightech veiligheidsoperaties voor Amerikaanse overheidsinstanties en in drones die door de Oekraïense strijdkrachten op het slagveld worden gevlogen in het licht van Russische storing.

Misschien vind je deze berichten ook interessant