Home Bots & Bullets Teledyne FLIR Defense lanceert compacte modulaire robot

Teledyne FLIR Defense lanceert compacte modulaire robot

door Marco van der Hoeven

Teledyne FLIR Defense de SUGV 325 draagbare en modulaire robot gelanceerd op Eurosatory. De SUGV 325 is een door één persoon te dragen onbemand grondplatform. Met een gewicht van ongeveer 9,1 kg in zijn lichtste configuratie, is de SUGV 325 gemakkelijk transporteerbaar en in staat om moeilijk terrein te doorkruisen en trappen te beklimmen. De geavanceerde manipulatorarm, met vijf vrijheidsgraden, stelt gebruikers in staat delicate en complexe taken uit te voeren.

De SUGV 325 bevat technologische upgrades zoals HD-zichtbaar, lange golf infrarood (LWIR), en gestikte 360-graden camera’s, naast 30x optische zoom en tweeweg audio communicatie. Het is geschikt voor diverse militaire toepassingen, waaronder surveillance, verkenning, Explosive Ordnance Disposal (EOD) en remote Chemical, Biological, Radiological, and Nuclear (CBRN) inspectie.

Tung Ng, vice-president van Unmanned Systems North America bij Teledyne FLIR Defense, benadrukte de verbeterde draagbaarheid en technologie van de SUGV 325, die strijdkrachten een zeer mobiel systeem biedt om hun veiligheid te waarborgen tijdens dreigingsinterrogatie. De nieuwe robot kan snelheden bereiken tot 11,3 km/u (7 mph), is compatibel met een breed scala aan payloads en accessoires, en ondersteunt multi-robot besturing via het uPoint® Multi-Robot Control System. Het systeem omvat een tablet met touchscreen bediening en een handcontroller, schaalbaar naar verschillende Android tabletformaten, en compatibel met Nett Warrior en ATAK systemen. De SUGV 325 verbindt ook met het Wave Relay® MANET voor netwerkrobuustheid en biedt tot acht uur batterijwerking.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant