Home Bots & Business Databricks en Shutterstock lanceren AI beeldgeneratie voor bedrijven

Databricks en Shutterstock lanceren AI beeldgeneratie voor bedrijven

door Pieter Werner

Databricks en Shutterstock hebben Shutterstock ImageAI geïntroduceerd, een tekst-naar-beeld generatief AI-model voor zakelijk gebruik. ImageAI, gebouwd met Databricks Mosaic AI, is getraind op Shutterstock’s beeldbank en biedt bedrijven de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren voor commerciële doeleinden.

Voorheen waren bedrijven die behoefte hadden aan hoogwaardige afbeeldingen beperkt tot het zoeken naar licentieerbaar materiaal of het zelf creëren van beeldmateriaal. Met de opkomst van AI-gegenereerde afbeeldingen kwamen nieuwe mogelijkheden, maar vaak voldeden deze modellen niet aan zakelijke vereisten en ontbrak de integratie in bedrijfsapplicaties, waardoor noodzakelijke data governance en observeerbaarheid ontbraken.

ImageAI adresseert deze uitdagingen door bedrijven in staat te stellen snel fotorealistische afbeeldingen met hoge resolutie te genereren. Het model is volledig getraind op Shutterstock’s gecureerde collectie en maakt gebruik van het Databricks Data Intelligence Platform met Mosaic AI tooling. Door de betrouwbaarheid en snelheid van Mosaic AI Model Training konden Shutterstock en Databricks ImageAI in korte tijd ontwikkelen. Klanten van Databricks kunnen ImageAI eenvoudig integreren in hun bestaande databeheerbeleid via Mosaic AI Model Serving.

Naveen Rao, Vice President AI bij Databricks, benadrukte het belang van controle voor bedrijven bij het bouwen van generatieve AI-modellen gebaseerd op eigen data. Hij prees Shutterstock voor hun keuze om ImageAI op het Databricks-platform te bouwen en verwacht dat meer marktleiders deze technologie zullen omarmen.

Aimee Egan, Chief Enterprise Officer bij Shutterstock, verklaarde dat de samenwerking met Databricks hun toewijding aan verantwoorde AI en innovatie in creatieve workflows benadrukt. ImageAI biedt bedrijven betrouwbare visuals en maatwerkopties, met bescherming door Shutterstock’s vrijwaring, en markeert een vooruitgang in de integratie van AI in contentcreatie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant