Home Bots & Business Zoom zet groot in op AI tijdens Zoomtopia

Zoom zet groot in op AI tijdens Zoomtopia

door Pieter Werner

AI neemt een centrale plek in bij de recente aankondigingen van Zoom. Tijdens hun jaarlijkse Zoomtopia-evenement heeft het bedrijf nieuwe AI-gedreven functies en tools onthuld die bedoeld zijn om de gebruikerservaring en samenwerking te verbeteren.

Een van de meest opvallende aankondigingen was de introductie van **Zoom Docs**, een geavanceerde workspace die is ontworpen voor documentatie, projectbeheer en databeheer. Deze nieuwe omgeving, gepland voor algemene beschikbaarheid in 2024, zal functies bieden die vergelijkbaar zijn met traditionele tekstverwerkers, maar voegt daarbij AI-mogelijkheden toe voor zaken als het genereren en samenvatten van content.

Parallel daaraan werd de **Zoom AI Companion** geïntroduceerd, nu geïntegreerd in Zoom Whiteboard. Deze AI-gestuurde digitale assistent kan Zoom Meetings en Team Chats automatisch samenvatten, met name handig voor klanten in het hoger onderwijs en de gezondheidszorg. Buiten samenvattingen kan de AI Companion brainstormsessies op een digitaal whiteboard faciliteren en de efficiëntie verhogen.

Verder onthulde Zoom nieuwe platforminnovaties gericht op werknemersbetrokkenheid, zoals directe toegang tot Workvivo vanuit de Zoom desktopapplicatie. Aanvullingen op het gebied van hybride werk en samenwerking, waaronder nieuwe functies in Zoom Scheduler en de integratie van de AI-gestuurde **Expert Assist** voor supportteams, werden ook gepresenteerd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant