Home Bots & Business Hai Robotics lanceert uitbreiding magazijnrobot

Hai Robotics lanceert uitbreiding magazijnrobot

door Pieter Werner

Hai Robotics kondigde de lancering aan van een telescopische grijphaak ACR, de HaiPick A42T-E2, en het HaiPick System 3 – twee innovaties die inspelen op de zorgen van klanten over het verhogen van de opslagdichtheid en prestaties bij een kleiner magazijnoppervlak. De telescopische grijphaak ACR kan in het HaiPick System 3 worden geïntegreerd, waardoor een nexus ontstaat die hogere prestaties mogelijk maakt terwijl de opslagdichtheid toeneemt.

De HaiPick A42T-E2, uitgerust met ChainPick-technologie, heeft een grijphaak met een picksnelheid van 2,7 seconden, waardoor de bakken snel achter elkaar getrokken kunnen worden. Deze ChainPick-technologie is essentieel voor de opslagcapaciteit tot vijf bakken diep, waardoor de tijd voor het verzamelen en plaatsen korter wordt en de werkstroom van goederen naar personen verder gestroomlijnd wordt.

De horizontale ruimte tussen de bakken kan met 60% worden teruggebracht, zodat er geen ruimte achterin verloren gaat en de bestaande opslagruimte in het magazijn optimaal wordt benut. Bedrijven krijgen ook op maat gemaakte oplossingen om op of af te schalen, zodat ze hun concurrentievoordeel kunnen behouden zonder in te leveren op financiële flexibiliteit, terwijl ze toch kostenefficiënt blijven.

“Bedrijven worstelen tegenwoordig niet alleen met het optimaliseren van hun magazijnruimte, maar ook met het vinden van een balans tussen automatisering en ruimte voor groei,” zegt Peter Guan, General Manager bij Hai Robotics EMEA. “We zijn erg blij met de lancering van de HaiPick A42T-E2. Dit project weerspiegelt onze toewijding aan het leveren van intelligente, flexibele en efficiënte oplossingen aan de moderne magazijnindustrie, waarbij we rekening houden met de groeiende en dynamische behoeften van deze markt op wereldwijde schaal.”

Aan de andere kant is het HaiPick System 3 de nieuwste oplossing in het portfolio van Hai, die een ultrahoge opslagdichtheid tot 50 bakken/㎡ mogelijk maakt en de efficiëntie van de werknemers tot zes keer verhoogt. HaiPick System 3 is een zeer gestandaardiseerd systeem met Hai’s telescopische grijphaak ACR’s en Fast-transit K50 autonome mobiele robots (AMR) die met een snelheid van 4 m/s werken. HaiPick System 3 introduceert een snelle inzet en efficiënte ACR-AMR samenwerking: Terwijl de ACR’s de bakken van boven naar beneden in de rekken verplaatsen, verplaatsen de AMR’s de bakken onder in de rekken snel tussen de rekken en het werkstation. Bovendien maakt de oplossing uitbreiding van rekken tot vijf dieptes mogelijk door gebruik te maken van de telescopische grijphaak ACR, met een maximale verzamelhoogte tot 10 meter.

“HaiPick System 3 is een krachtige en flexibele oplossing die met bedrijven meeschaalt om onmiddellijke klanttevredenheid te bereiken,” voegde Guan eraan toe. “In combinatie met de telescopische grijphaak ACR kunnen magazijnen een nieuw niveau van efficiëntie en ROI bereiken in zowel B2B- als B2C-activiteiten, zoals in de 3PL- en kledingindustrie.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant