Home Bots & Business Robotbedrijf Prime Vision sponsort Vattenfall Solar Team

Robotbedrijf Prime Vision sponsort Vattenfall Solar Team

door Pieter Werner

Het Robotbedrijf Prime Vision uit Delft gaat samenwerken met het Vattenfall Solar Team  Het bedrijf ontwikkelt robotica en computer vision integratie voor logistieke en e-commerce bedrijven. Als sponsor zorgt het voor commerciële support, technische kennis en resources bij de bouw van zonneracewagen Nuna11.

Al ruim twintig jaar ontwikkelt een team van studenten van de TU Delft steeds betere versies van hun zonneracewagen Nuna. Zij wonnen hiermee meerdere malen de internationale Solar Race. Het team past duurzame en innovatieve technologieën toe om als pioniers te laten zien hoe we een duurzame toekomst tegemoet gaan. Zij kunnen dit niet alleen. Daarom heeft Prime Vision uit Delft zich als nieuwe sponsor bij het initiatief aangesloten. Het bedrijf ziet synergie in een samenwerking, omdat beide partijen de beste technologische oplossingen ontwerpen en ontwikkelen.

Innovatie, duurzaamheid, ontwikkeling

“Als merk dragen wij innovatie, duurzaamheid en ontwikkeling van (jong) talent een warm hart toe. Wij herkennen de passie en zijn ambitieus omdat de wereld vraagt om vooruitstrevende oplossingen. Wij vinden het een eer om commercieel, technisch én met mankracht bij te kunnen dragen aan de bouw van Nuna11”, aldus Dirk van Lammeren van Prime Vision. Het team en de sponsor hopen gezamenlijk dit jaar eurekamomenten te kunnen beleven met Nuna11.

Sorteercentra

Prime Vision levert robots die in sorteercentra pakketten verwerken, de Autonomous Sorting Solution, gebaseerd op autonome mobiele robot (AMR) technologie. Zo heeft een internationaal logistiek bedrijf deze robots ingezet bij meerdere, kleine, regionale sorteercentra die elk typisch tien medewerkers in dienst hebben om ongeveer 600 pakketten handmatig te sorteren naar 65 bestemmingen. Door het relatief lage pakketvolume, de korte afstand tussen inkomende en uitgaande containers en een groot aantal bestemmingen was autonoom sorteren de perfecte oplossing om de efficiëntie te verhogen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant