Home Bots & Business Bosch Rexroth neemt Kassow Robots over

Bosch Rexroth neemt Kassow Robots over

door Pieter Werner

Bosch Rexroth gaat zijn activiteiten op het gebied van fabrieksautomatisering uitbreiden met de overname van het Deense Kassow Robots. Kassow Robots ontwikkelt en produceert collaboratieve robots (cobots) voor industriële toepassingen met circa 25 medewerkers op de twee locaties in Kopenhagen en Praag (Tsjechië).

“Samenwerkende industriële robots zijn een andere belangrijke bouwsteen voor de fabriek van de toekomst”, zegt Dr. Marc Wucherer, als lid van de raad van bestuur van Bosch Rexroth verantwoordelijk voor verkoop en fabrieksautomatisering. De lichtgewicht robots van Kassow Robots kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in de industriële productie. De cobots hebben een hoog laadvermogen en een hoog bereik en kunnen in de kleinste ruimtes werken: Uitgerust met zeven assen kan een cobot van Kassow Robots als een arm om hoeken reiken en biedt daarmee een grote mate van flexibiliteit.

“De behoefte aan flexibele robotica is enorm. De komende jaren zal de markt voor cobots naar verwachting tussen de 15 en 20 procent per jaar groeien. We willen dit potentieel benutten en breiden ons portfolio uit met collaboratieve robots van Kassow Robots, waar onze klanten in de consumentengoederen- en mobiliteitsindustrie, waaronder batterijproductie en halfgeleiderproductie, van profiteren”, zegt Wucherer. In 2019 werd er wereldwijd zo’n 670 miljoen dollar geïnvesteerd in cobots.

Sinds de start van de verkoop van de eerste twee cobotmodellen in 2019 is de productfamilie van het bedrijf uitgegroeid tot vijf collaboratieve robotmodellen. Deze bieden een bereik van 850 tot 1800 millimeter met een laadvermogen van 5 tot 18 kilogram en bereiken gewrichtssnelheden tot 225 graden per seconde.

Alle modellen hebben zeven assen, programmering en bediening zijn eenvoudig. De software biedt een modulair platform dat een eenvoudige integratie van randapparatuur zoals grijpers, beeldverwerkingssystemen of andere klantspecifieke functionaliteiten mogelijk maakt.

Dankzij de combinatie van bereik en laadvermogen kunnen de cobots een breed scala aan automatiseringstaken op zich nemen: van verpakken tot machinebelading en pick-and-place toepassingen tot optische kwaliteitscontrole. De integratiekosten zijn aanzienlijk lager in vergelijking met kleinere industriële robots, omdat hun bescherming minder inspanning vereist vanwege hun inherente veiligheid en lagere massa. Sinds 2019 verkoopt Kassow Robots al cobots in het lagere driecijferige bereik. Bosch Rexroth is van plan het bedrijf internationaal aanzienlijk uit te breiden.

Bosch Rexroth ontwikkelt de fabriek van de toekomst

Alleen vloeren, plafonds en wanden zijn statisch en vast. Al het andere is veranderlijk en flexibel – zo ziet Bosch Rexroth de fabriek van de toekomst. Het bedrijf brengt voortdurend oplossingen op de markt die perfect passen in dit concept. Het portfolio omvat software voor productie, aandrijf- en besturingstechniek, digitale assistentiesystemen voor medewerkers en intelligente robotica voor productie en transport. Met de cobots van Kassow Robots worden nu collaboratieve robots voor uiteenlopende toepassingen in fabrieken toegevoegd aan het Rexroth-portfolio.

Misschien vind je deze berichten ook interessant