Home Bots & Bullets Milrem Robotics breidt productiecapaciteit fors uit

Milrem Robotics breidt productiecapaciteit fors uit

door Marco van der Hoeven

Milrem Robotics heeft zijn productiecapaciteit vijf keer zo groot gemaakt door een nieuwe fabriek te openen in Tallinn, Estland. Daar kunnen per jaar meer dan 500 THeMIS onbemande grondvoertuig (UGV) worden geproduceerd. Deze uitbreiding, naast het hoofdkantoor van het bedrijf, speelt in op de sterk groeiende vraag naar militaire robots.

De THeMIS UGV, al operationeel in 18 landen, waaronder acht NAVO-leden, speelt een cruciale rol in verschillende internationale robotica-programma’s. Landen die deze systemen gebruiken zijn onder andere Estland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bovendien ondersteunen THeMIS UGV’s Oekraïense soldaten in hun conflict met Rusland.

Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit, verbetert Milrem Robotics zijn prototyping-faciliteiten om de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Het bedrijf heeft ook 1000 vierkante meter extra kantoorruimte toegevoegd. Deze groei staat in contrast met de trend van ontslagen in de technologiesector in 2023, aangezien Milrem Robotics van plan is om 100 nieuwe medewerkers aan te nemen, voornamelijk in Europa.

De uitbreiding zal naar verwachting indirect meer banen creëren bij hoogtechnologische partners en leveranciers, waardoor het lokale talentpool en de economie worden gestimuleerd. Kusti Salm, permanent secretaris van het Ministerie van Defensie van Estland, merkte op dat de uitbreiding zowel veiligheids- als economische voordelen biedt.

Salm verklaarde dat het defensie-industriebeleid van Estland erop gericht is een concurrerende hightech-defensiesector op te bouwen. Hij prees Milrem Robotics als een voorbeeld van een succesvol defensie-industrie start-up die is uitgegroeid tot een substantieel industrieel bedrijf met een brede internationale klantenkring en een netwerk van lokale onderaannemers, ingenieurs en specialisten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant