Home Bots & Bullets Autonome mijnenjager succesvol getest

Autonome mijnenjager succesvol getest

door Marco van der Hoeven

Elbit Systems UK heeft onlangs zijn Seagull Uncrewed Surface Vessel (USV) getest door autonoom mijnen op te sporen. Bij de Wilton Industry Show and Experiment (WISEX) werden de mijnjachtcapaciteiten van robots onder operationele omstandigheden gedemonstreerd voor het Britse Ministerie van Defensie (MOD).

De WISEX-demonstraties vonden plaats voor de kust van Schotland. Seagull behaalde een detectiepercentage van 100%. Als onderdeel van de overgang van de Royal Navy naar een autonome Mine Hunting Capability, nodigde MOD Elbit Systems UK uit om Seagull en haar Mine Countermeasure (MCM) toolbox-subsystemen onder operationele omstandigheden te demonstreren – met belangrijke omgevingsvariabelen, zoals verschillende diepten, stromingen en getijden stromen – in de Britse wateren in Schotland.

De demonstraties vonden plaats in juli en augustus en hadden betrekking op het demonstreren van specifieke capaciteiten om de Royal Navy te voorzien van het bewijs dat nodig is om de voortgang van haar Mine Hunting Capability Program te rapporteren.

Het demonstratiegebied bestond uit twee gesimuleerde mijnenvelden bezaaid met mijnachtige objecten om de detectie- en MCM-mogelijkheden van Seagull te testen. Ondanks de zware zee bereikten de Seagull USV en haar missiesysteem payloads een doeldetectie- en identificatiepercentage van 100%.

Misschien vind je deze berichten ook interessant