Home Bots & Bullets Japans leger koopt Milrem robots

Japans leger koopt Milrem robots

door Marco van der Hoeven

Milrem Robotics heeft een contract gesloten met de Japanse Ground Self-Defense Forces voor de levering van drie THeMIS onbemande grondvoertuigen (UGV’s). Deze voertuigen zijn aangepast voor verschillende operationele taken, zoals transport van voorraden en het verzamelen van inlichtingen, en zijn uitgerust met de Milrem Intelligent Functions Kit (MIFIK). Deze technologie maakt autonome navigatie mogelijk, zowel op als buiten de weg, met functionaliteiten voor missieplanning en het instellen van gedrag tijdens operaties.

De integratie van de THeMIS UGV’s in de Japanse defensiekrachten is gericht op het verbeteren van de militaire capaciteiten en operationele veiligheid door het gebruik van onbemande technologieën om menselijke verliezen te verminderen en tactische voordelen te behalen. Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics, benadrukte het strategische belang van UGV’s bij het moderniseren van verdedigingsmechanismen en hun rol bij het versterken van de gevechtseffectiviteit.

De acquisitie maakt deel uit van het Rapid Acquisition Program van Japan, geïnitieerd door het Ministerie van Defensie, om de integratie van geavanceerde technologieën in de militaire operaties te versnellen. Milrem Robotics heeft uitgebreide ondersteuning toegezegd om een snelle implementatie van deze systemen in Japan te waarborgen.

THeMIS UGV’s worden ingezet door militaire krachten in 16 landen, waaronder acht NAVO-lidstaten—Estland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Spanje, het VK en de VS. De voertuigen worden ook actief gebruikt door Oekraïense troepen in de oorlog met Rusland.

Misschien vind je deze berichten ook interessant