Home Bots & Bullets US Navy schaft exoskelet aan

US Navy schaft exoskelet aan

door Marco van der Hoeven

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Sarcos Robotics een contract getekend met de Amerikaanse krijgsmacht. Met het Office of Naval Research van de Amerikaanse marine gaat Sarcos een op afstand bestuurbare variant van het bovenlichaam van de Guardian XO draagbare robot ontwikkelen. Dit exoskelet zal worden aangepast om te worden bevestigd aan diverse mobiele bases, zoals voertuigen met wielen of rupsbanden die op hoogte kunnen werken.

Daarbij gaat het om hoogwerkers, schaarliften en emmerwagens om te voorzien in onderhouds- en logistieke behoeften. Door gebruik te maken van meer dan 30 jaar technologische ontwikkeling van prothetische armen en humanoïde robots tot aangedreven exoskeletten van het hele lichaam, zullen de Guardian DX-verdedigingsrobotvariant en de Guardian XT-commerciële robotvariant aanvullende kracht en behendigheid bieden aan mensen. De robot kan moeilijke taken in gevaarlijke omgevingen uitvoeren terwijl de operator veilig en uit de buurt blijft.

Luchtmacht

Dit contract volgt op een recente aankondiging met de Amerikaanse luchtmacht voor een contract voor de ontwikkeling van een systeem voor kunstmatige intelligentie (AI) waarmee robotplatforms, zoals de Guardian DX-robot, kunnen leren hoe ze taken kunnen uitvoeren met mensachtige beweging door middel van positieve bekrachtiging. en imitatie machine learning (ML) -technologieën, bekend als Cybernetic Training for Autonomous Robots (CYTAR).

Paraatheidspercentages

“De marine is erg gefocust op het verbeteren van de paraatheidspercentages”, zegt Steve McKee, hoofd van het Naval Enterprise Sustainment Technologies Team (NESTT). “Een sleutelfactor bij het bereiken van deze doelstelling is de inzet van nieuwe technologieën die de doorlooptijd van onderhoudsactiviteiten verbeteren en tegelijkertijd de veiligheid en effectiviteit van ons personeel vergroten. We zijn erg verheugd om met Sarcos Defense samen te werken om de Guardian DX-robot te produceren, omdat deze een aanzienlijke kloof aanpakt die de marine heeft vastgesteld.”

Mariniers

“Bovendien heb ik in mijn rol als NESTT-leider de gelegenheid gehad om samen te werken met mijn collega’s van het Korps Mariniers, de luchtmacht en het leger met betrekking tot de Guardian DX-robot, en het lijkt erop dat hij kan voorzien in een aantal behoeften op het gebied van gereedheid en onderhoud van het Department of Defense (DoD). ”

“Vergelijkbaar met onze op afstand bediende Guardian GT-robot voor zwaar, behendig werk, maar ontworpen op menselijke schaal, kan de Guardian DX-robot op afstand worden bediend om ingewikkelde taken uit te voeren die menselijke behendigheid vereisen”, aldus Ben Wolff, voorzitter en CEO van Sarcos Robotics .

Sensoren

“Voorbeelden van dergelijke taken zijn het gebruik van draagbare sensoren voor niet-destructieve structurele testen en inspecties, het gebruik van draagbaar elektrisch gereedschap voor slijpen, snijden en lassen op hoogte, en het optillen en manipuleren van zware onderdelen met een gewicht tot 200 lbs. Omdat de Guardian DX-robot kinematisch equivalent is aan het bovenlichaam van mensen, kunnen operators de Guardian DX-robot intuïtief besturen met typische menselijke snelheden door te vertrouwen op hun reflexen, instincten en beoordelingsvermogen om complexe taken uit te voeren in ongestructureerde, vaak gevaarlijke omgevingen die historisch gezien alleen rechtstreeks door mensen kunnen worden voltooid. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant