Home Bots & Business Coronacrisis stimulans voor pickrobots

Coronacrisis stimulans voor pickrobots

door Pieter Werner

Door de coronacrisis is het aantal online bestellingen fors gestegen. Om aan die vraag te voldoen worden in het logistieke proces steeds vaker robots ingezet, bijvoorbeeld pickrobots in distributiecentra. Fabrikant Kindred bijvoorbeeld meldt dat zijn vloot van AI-aangedreven SORT-robots sinds de introductie in 2017 al 100 miljoen stuks hebben verwerkt, met een groei van 50 procent in het laatste kwartaal. Op jaarbasis groeit het gebruik van de pickrobots met 244%.

SORT pick-and-place-robots maken gebruik van AutoGrasp, een robotica-platform voor kunstmatige intelligentie dat items herkent die moeten worden gepickt, geplaatst en gesorteerd in complete bestellingen. AutoGrasp combineert AI-aangedreven machine vision, grijp- en manipulatiealgoritmen die een scala aan goederen verwerken, inclusief vervormbare producten zoals items in een polybag. Kindred gebruikt AI-onderzoek en human-in-the-loop datamethodologie om de robotcapaciteiten continu te verbeteren, zodat picking na verloop van tijd slimmer, sneller en nauwkeuriger wordt.

Vraag

“Door automatisering en op kunstmatige intelligentie gebaseerde oplossingen toe te passen op de logistiek en uitvoering van e-commerce, kunnen retailers hun activiteiten voorspelbaar en efficiënt schalen”, aldus Pierre Lamond, voorzitter van de raad van bestuur van Kindred en partner bij Eclipse Ventures. “Zoals we in de huidige crisis zien, presteren retailers met flexibele operaties beter dan de concurrentie op gebieden als klanttevredenheid, verkoop en marges. De industrie heeft de commerciële kant van de detailhandel gedigitaliseerd; nu moet het de rest van de waardeketen moderniseren om aan de toenemende vraag te voldoen. ”

Veilig

“Analisten verwachten dat de onlineverkoop jaarlijks met 20 tot 30% zal stijgen, waardoor monumentale verwachtingen worden gewekt voor e-commerce-activiteiten”, zegt Marin Tchakarov, CEO van Kindred.. “E-tailers met robot- en AI-oplossingen zoals Kindred SORT die voor de feestdagen beschikbaar zijn, kunnen profiteren van dit momentum in de groei van de vraag, terwijl ze tegelijkertijd hun werknemers veilig houden. Ze zullen het jaar op een goede manier afsluiten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant