Home Bots & Bullets Huntington Park Police verlengt robocop-contract

Huntington Park Police verlengt robocop-contract

door Marco van der Hoeven

De Amerikaanse stad Huntington Park verlengt hun lopende contract met Knightscope voor het inzetten van een robotagent die patrouilleert in een populair park in Los Angeles County. Met een unanieme 5 tegen 0 stemming keurde de gemeenteraad van Huntington Park de verlenging van het Knightscope Autonomous Security Robot-contract voor een extra termijn van twee jaar goed.

Huntington Park rapporteerde eerder een significant positief effect op misdaadpreventie, wat zorgde voor brede aan de steun voor verlening van het contract. “De K5-robot heeft een positieve invloed op misdaadpreventie en overlast in Salt Lake Park, waardoor de politie-activiteit in het park afneemt”, schreven zowel de stadsmanager, Ricardo Reyes, als de politiechef, Cosme Lozano, vorig jaar aan lokale wetgevers.

Chief Lozano verklaarde tijdens de raadsvergadering van 6 juli 2021: “de realiteit is dat een patrouilleofficier niet kan doen wat moderne technologie kan doen met de inzet van deze robot. De robottechnologie is bedoeld om onze capaciteit voor het leveren van politiediensten aan de gemeenschap te vergroten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant